Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εργάτες γης από Κένυα και Γκάνα στον Έβρο ενώ παραμένουν κλειστά τα σύνορα για Βούλγαρους εργάτες

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα στη σελίδα “ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ” σε γνωστό μέσο κοινωνικής δυκτίωσης που ασχολείται με θέματα κυρίως του βορείου Έβρου, που αναφέρει ότι την στιγμή που έχουν κλείσει τα σύνορα του Ορμενίου για την προσέλευση εργατών γης από τη Βουλγαρία, καταφθάνουν ήδη εργάτες γης από την Κένυα και την Γκάνα, οι οποίοι εγκαθίστανται στα χωριά Κόμαρα και Βύσσα του Έβρου. Επισημαίνεται η νομιμότητα των εργατών από τις Αφρικανικές χώρες αλλά και το παράδοξο της υπόθεσης, να μην επιτρέπεται η είσοδος σε εργάτες γης από την γειτονική Βουλγαρία.

Αναλυτικότερα:

Αφού έκλεισαν τα σύνορα του Ορμενίου για Βούλγαρους εργάτες γης οι οποίοι για δεκαετίες ζουν περιστασιακά στον Έβρο, πλέον φέρνουν εργάτες από την Κένυα και την Γκάνα!

Όσο κι αν προκαλεί αίσθηση, είναι πραγματικό και συμβαίνει στον Έβρο λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία. Οι πρώτοι εργάτες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε Κόμαρα και Βύσσα, προκειμένου να εργαστούν στην εξαγωγή και συσκευασία σπαραγγιών.

Βέβαια όλοι τους είναι νόμιμοι με χαρτιά, όμως πολλοί από αυτούς έχουν περάσει κατά καιρούς παράνομα στην Ελλάδα, που στην συνέχεια ταυτοποιήθηκαν και έβγαλαν άδεια εργασίας.

Δείτε την ανάρτηση:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη