Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εργαζόμενοι Δήμου Αλεξανδρούπολης: Ζητούμε προσλήψεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας

Μερικά από τα όσα ζητάει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι τα παραπάνω.

Ο Σύλλογος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι δημότες διαμαρτύρονται καθημερινά για προβλήματα στις υπηρεσίες του Δήμου και τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο. Οι εργαζόμενοι ζητούν από την δημοτική αρχή να ενισχυθεί το περιορισμένο προσωπικό με νέες μόνιμες προσλήψεις, να προχωρήσει σε προμήθεια απαραίτητου υλικοτεχνικού υλικού (οχήματα, μέσα ατομικής προστασίας, Η/Υ, κλπ), και να βελτίωση των χώρων εργασίας και καλύτερη οργάνωση του συνόλου των διαδικασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αν περιγράψεις τα πράγματα καλύτερα απ’ ότι είναι κάποιοι σε θεωρούν ρομαντικό, αν τα περιγράψεις χειρότερα απ’ ότι είναι σε θεωρούν ρεαλιστή και αν τα περιγράψεις όπως είναι σε κατατάσσουν στο χειρότερο εχθρό τους. Δε θέλουν να δουν την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι αλλά τη βλέπουν σύμφωνα με τη θέση που κατέχουν και όπως τους βολεύει. Η πραγματικότητα όμως είναι μια και φαίνεται στην πράξη και δυστυχώς η πράξη απέχει από τις υποσχέσεις και τη θεωρία.

Οι εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά την αντίδραση και αγανάκτηση των δημοτών οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο.

Ζητάμε να σταθούν στο πλευρό μας και δηλώνουμε ότι για την οποία κατάσταση βρίσκονται οι υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. 
Με το λιγοστό προσωπικό που έχει απομείνει στο Δήμο μας και με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε στην κατάσταση που βρίσκονται δεν είναι δυνατόν να αποδοθεί στους δημότες αυτό που επιβάλλεται να αποδοθεί.

Ο Δήμος μας είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα σε έκταση και πληθυσμό κι όμως έχει αποδεδειγμένα λιγότερο προσωπικό και μέσα συγκριτικά με άλλους δήμους.
Παρατηρούμε τη Δημοτική Αρχή να στηρίζει άλλες υπηρεσίες όπως την Πυροσβεστική, ανακαινίζοντας πολύ σωστά το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Φερών. H κατηγορία των πυροσβεστών απολαμβάνει τις πιο σύγχρονες και εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις όπως πρέπει, να σημειώσουμε βέβαια ότι δε διαφωνούμε για τη σημαντικότητα και τη βαρύτητα του έργου των Πυροσβεστών, απαιτούμε όμως να δοθεί η ίδια προσοχή και ενίσχυση και στο έργο που αποδίδουμε οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Το έργο που παρέχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι στους δημότες είναι εξίσου σημαντικό και είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσες ενέργειες για την επίλυση των διαφορών ζητημάτων που αναφέρουμε διαρκώς και το μόνο που λαμβάνουμε από τη Δημοτική Αρχή είναι υποσχέσεις και όχι έργα. 

Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση, ενισχύοντας το περιορισμένο προσωπικό με νέες μόνιμες προσλήψεις, προμήθεια απαραίτητου υλικοτεχνικού υλικού(οχήματα, μέσα ατομικής προστασίας, Η/Υ, κλπ), βελτίωση των χώρων εργασίας και καλύτερη οργάνωση του συνόλου των διαδικασιών.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΑΙΤΑΤΖΗ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email