Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ερώτηση Ν. Γκαρά για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου και την ίδρυση νέων τμημάτων στο ΔΠΘ

Ερώτηση για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει δραματικά τον αριθμό των εισακτέων στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά στην ερώτησή της επισημαίνει πως η εν λόγω απόφαση συνεχίζει τον δρόμο της απαξίωσης και υποβάθμισης της Νοσηλευτικής Σχολής που έχει επιλέξει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Απόφαση η οποία δημιουργεί μεγάλο πλήγμα στην τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου αλλά και όλου του Έβρου καθώς επηρεάζει αρνητικά συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την οικονομική ανάπτυξη, την πληθυσμιακή σταθεροποίηση και την υγειονομική τροφοδότηση της περιοχής.

Παράλληλα, η Βουλευτής Έβρου στην ερώτησή της ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα της ίδρυσης νέων τμημάτων στη Θράκη και διερωτάται γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιμένει να μην υιοθετεί την πρόταση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πρόταση απόλυτα τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη που είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η κα Γκαρά ζητά από το Υπουργείο να καταθέσει το σχέδιο που έχει, εφόσον αυτό υπάρχει, συνολικά για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Εκπαίδευσης στη Θράκη τόσο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και στις άλλες βαθμίδες.   

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email