Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό και στην Ιερά Μόνη « Παναγίας του Έβρου» στη Μάκρη

Το Πρωί της Κυριακής του Πάσχα 5 Μαΐου 2024,στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο που ήταν πλαισιομένος από αρκετούς ιερείς. 

 Πριν την έναρξη του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία στους δρόμους της πόλης με το λάβαρο της Αναστάσεως. Έπειτα ξεκίνησε ο Εσπερινός παρουσία αρκετών πιστών και του Δημάρχου της πόλεως κ. Ιωάννου Ζαμπούκη. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού διαβάστηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε διάφορες γλώσσες. Πιο συγκεκριμένα διαβάστηκε στα Σερβικά, στα Γερμανικά, στα Τουρκικά, στα Αγγλικά και αποδόθηκε από τους ψάλτες μας και στην Ομηρική. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά και τα μοίρασε στους πιστούς.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα τελέσθηκε στην Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου» στη Μάκρη Εσπερινός της Αγάπης από τον Μητροπολίτη μας. Το Ευαγγέλιο αποδόθηκε στην Ομηρική διάλεκτο από την χοροδία της αδελφότητος. Στο τέλος, μπροστά στον τάφου του Γέροντος την Μονής  π. Πολυκάρπου Μαντζάρογλου, ο Μητροπολίτης μας απήυθυνε αναστάσιμες ευχές προς την Καθηγουμένη Μακρινά Μοναχή και την αδελφότητα. Έπειτα, ευλόγησε το τυρί και τα κόκκινα πασχαλινά αυγά και τα μοίρασε στην αδελφότητα και τους πιστούς.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη