Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εστίαση: Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων μένει έξω από το πρόγραμμα επανεκκίνησης.

Το Σωματείο Εστίασης του νομού Έβρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του αναφορικά με το περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις του προγράμματος επανεκκίνησης  των επιχειρήσεων της εστίασης. Ο λόγος  γιατί οι προϋποθέσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου αφήνουν απ’ έξω την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης είναι «εκτός αγοράς» εδώ και έξι μήνες. Αυτό έχει συμπαρασύρει φυσικά και τους εργαζόμενους που απασχολούσαν. Σε κάθε περίπτωση η επανεκκίνηση λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών θα σηματοδοτήσει το ουσιαστικό  βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα.

Δείτε την ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση των προϋποθέσεων του προγράμματος επανεκκίνησης των καταστημάτων εστίασης καλύπτει μέρος και όχι το σύνολο των καταστημάτων εστίασης του νομού μας αλλά και της χώρας. Παραθέτουμε τα επίσημα στοιχεία, όπως δημοσιεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Επιχειρήσεις εστίασης Εβρου : 1166

Τζίρος 2019: 45.702.251

Τζίρος 2020: 34.503.019

Μείωση : -24,05

Δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών μένει έξω απ’ το πρόγραμμα; Πως θα επανεκκινήσουν αυτά τα κατάστημα εστίασης; Διανύουμε τον έκτο μήνα με κλειστά τα καταστήματα εστίασης και επιλέχθηκε χρονικό σημείο αναφοράς ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος και μίσος Μάρτιος του 2020 ,διάστημα πριν την πανδημία; Το Σωματείο μας διεκδικεί την ένταξη όλων των επιχειρήσεων που επλήγησαν πραγματικά απ’ την πανδημία και συντάσσεται με τις προτάσεις της estiasigreece :

«Το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της εστίασης καλύπτει το πάγιο αίτημα για κλαδικά και στοχευόμενα μέτρα. Ο σχεδιασμός του όμως έχει δυο πολύ συγκεκριμένα και σαφή ζητήματα που θα αποκλείσουν ουσιαστικά χιλιάδες επιχειρήσεις από την ενίσχυση.

1. Το διάστημα της μείωσης του -30% για το 2020 περιλαμβάνει μήνες (Ιανουάριο & Φεβρουάριο) κανονικής λειτουργίας.

Πρόταση: Το -30% να αφορά το διάστημα της πανδημίας όπως είναι και το εύλογο. Δηλαδή το διάστημα 1/4/2020 – 31/12/2020 ή αν πρέπει να συγκριθεί ημερολογιακό έτος το διάστημα 1/4/2020-1/3/2021.

2. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα υποκαταστήματα του 2019 & 2020 στο ίδιο ΑΦΜ, που αυξάνουν τον συνολικό τζίρο και δεν απεικονίζουν την πραγματική μείωση εσόδων.

Πρόταση: Πρόβλεψη για εξαίρεση των τζίρων των υποκαταστημάτων στον συνολικό τζίρο ώστε να γίνει διακριτή η πραγματική μείωση τζίρου στο κεντρικό.»

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Η ανακοίνωση των προϋποθέσεων του προγράμματος επανεκκίνησης των καταστημάτων εστίασης καλύπτει μέρος και όχι το σύνολο…

Posted by Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου on Sunday, April 4, 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη