Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Εστιατόριο «Ελιές και Δάφνες» : μια σαλάτα που θα σας καταπλήξει!

 Από το εστιατόριο «Ελιές και Δάφνες»

Το εστιατόριο «Ελιές και Δάφνες» το μάθαμε και το έχουμε αγαπήσει πολύ! Εδώ, ο κ. Θανάσης Τσερκέζης σε κάνει να αισθάνεσαι την οικειότητα του σπιτιού σου, με την ευγένεια, την αγάπη του για το καλό φαγητό και το πόσο περιποιητικός είναι απέναντι στους πελάτες του!

Ο χώρος, καθαρός, καλαίσθητος και περιποιημένος, η δε αυλή του ότι πρέπει για δροσερά καλοκαιρινά βράδια αλλά και μεσημεριανά γευστικά διαλλείματα…

Στην ανοιχτή και καλογυαλισμένη κουζίνα του «Ελιές και Δάφνες»,  ο σεφ Δημήτρης Βασμανίδης μας μαγειρεύει μια αγαπημένη καλοκαιρινή πράσινη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο, λαχταριστή, δροσερή, θρεπτική και σούπερ νόστιμη, τη συνταγή της οποίας θα βρείτε παρακάτω.

 Όλη η «μαγειρική έκφραση» του «Ελιές και Δάφνες» φαίνεται σε αυτό το πιάτο…

Αξίζει να την δοκιμάσετε…

Πράσινη Σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 7-8  γαρίδες καθαρισμένες ολόκληρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 κούπα φύλλα σπανάκι
  • 1 κούπα φύλλα ρόκας
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 αβοκάντο σε μέτριους κύβους
  • 3κ.σ. μαγιονέζα
  • Χυμός και ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1κ.σ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και  το χυμό πορτοκάλι. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ζεστό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές, προσέχοντας να μην παραψηθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της πράσινης σαλάτας. Τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα 2/3 της σάλτσας μαγιονέζας στα φύλλα και ανακατεύουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας. Αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα  και από πάνω τοποθετούμε τους κύβους του αβοκάντο.

Γαρνίρουμε όμορφα με τις γαρίδες και τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια και το αμύγδαλο φιλέ. 

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και απολαμβάνουμε αμέσως!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email