Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22/09 – Οι δράσεις που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στην Αλεξανδρούπολη θα γίνουν μία σειρά από δράσεις μεταφέροντας το μήνυμα “Συνδυάζω-Μετακινούμαι”. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μαζί με 2.321 πόλεις από 45 χώρες από όλον τον πλανήτη!

Στόχος μας να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις μας, ώστε να πετύχουμε την ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.

Η επίτευξή του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Φέτος το μήνυμα είναι “Συνδυάζω-Μετακινούμαι”. Αφήνουμε το αυτοκίνητο και χρησιμοποιούμε εναλλακτικές μορφές μετακίνησης.
Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τις 16-22 Σεπτεμβρίου με μια σειρά δράσεων που ως στόχο έχουν να επικοινωνήσουν στους δημότες τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης και την ασφαλή μετακίνηση.


Ειδικότερα:

  • Παρασκευή 16/9, ώρα 18.30: Σε περιμένουμε σε μια μεγάλη γιορτή στο skate park, στην ανάπλαση παραλιακής! Θα υπάρξει ενημέρωση για ασφαλή χρήση της σανίδας, πλούσια δώρα και επίδειξη από ειδικούς υπό τους ήχους μουσικής!
  • Σάββατο 17/9, ώρα 11.00-14.00, Πάρε το ποδήλατό σου κι έλα στο Πάρκο Προσκόπων! Εκεί η ομάδα του Art Attack έχει ετοιμάσει δράσεις και παιχνίδια με στόχο την ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση. Μην ξεχάσεις το κράνος σου!
  • Δευτέρα 19/9, Παίρνουμε τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και βολτάρουμε στην πόλη!
  • Τρίτη 20/9, Παρουσίαση και ενημέρωση μαθητών και μαθητριών Λυκείου για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης
  • Τετάρτη 21/9, Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι παρέα με τους Alexandroupolis Bike Team με μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες
  • Πέμπτη 22/9, Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Επιλέγουμε φιλικά προς το περιβάλλον μέσα για τις καθημερινές μας μετακινήσεις!
  • FixMyBike: Παράλληλα στη διάθεση δημοτών και επισκεπτών βρίσκονται καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο οι 7 σταθμοί επιδιόρθωσης ποδηλάτων ibike spots που έχουν τοποθετηθεί σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Άνθεια.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email