Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Φιλόδημος – 660.000 € στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την αγορά νέων απορριμματοφόρων

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 50125/6.8.2020) κατανέμεται ποσό ύψους 54.450.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” σε 71 Δήμους για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης αντιστοιχεί πόσο 660.000 €, ποσό που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 4 καινούρια απορριμματοφόρα.

Τους 71 Δήμους μπορείτε να τους δείτε στον Πίνακα στο τέλος του παρόντος.  Η Απόφαση αναφέρει πως δικαιούχοι είναι οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό από 50.000 και άνω κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και κατ΄ εξαίρεση οι Δήμοι Θήρας, Γρεβενών, Ευρώτα, Θάσου, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης.  

Τα ποσά χρηματοδότησης αποτελούν επιχορήγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων που εμπίπτουν στους στόχους της Απόφασης γίνεται από τους Δήμους.  Επιλέξιμες δαπάνες είναι η αγορά νέων απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, σύμφωνα με το Παράρτημα τεχνικών χαρακτηριστικών της Απόφασης. Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης, τη διαφορά καλύπτει ο δικαιούχος με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

Δείτε την κατανομή ανά Δήμο στον Πίνακα που ακολουθεί:

Πηγή: airetos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email