Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

«Ζαλίζουν» οι αυξήσεις στους μισθούς των νέων διοικητών των νοσοκομείων! 4.608 ευρώ  για τον διοικητή και 3.584 ευρώ για τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΑ!

Την αύξηση των μισθών των διοικητών και των υποδιοικητών των δημόσιων νοσοκομείων ανακοίνωσαν τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας. Οι μισθοί των διοικητών αυξάνονται στα 5.121 ευρώ και των αναπληρωτών διοικητών στα 4.096 ευρώ μεικτά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αυξήσεις των αποδοχών και αποζημιώσεων των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας που θα αναδειχθούν βάσει του νέου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους».

Μέχρι σήμερα οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων ανέρχονται από 2.647 έως 3.524  ευρώ. Το ακριβές ποσό της αμοιβής συναρτάται από τον αριθμό των οργανικών κλινών της εκάστοτε ιατρικής μονάδας.

Αντίστοιχα, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ανέρχονται σε 4.254 ευρώ και των Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών σε 3.524 ευρώ.

Μισθοί διοικητών νοσοκομείων:

5.121 ευρώ μεικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.

4.608 ευρώ μεικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

Μισθοί αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων:

4.096  ευρώ μεικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.

3.584 ευρώ μεικτά για νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 5.121 ευρώ μεικτά.

Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 4.608  ευρώ μεικτά.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εκδοθούν δύο ενιαίες προκηρύξεις που θα αφορούν στην κάλυψη θέσεων Διοίκησης των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη