Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ζ. Ράπτη: «Στόχος μας να δημιουργήσουμε 11 νέες κλίνες για παιδιά»- Δημιουργία ειδικότητας Νοσηλευτικής για την ψυχική υγεία

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε τις πρωινές ώρες η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και συγκεκριμένα τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του ΠΓΝΑ και του ΟΚΑΝΑ. Στο νοσοκομείο, ενημερώθηκε από τον διοικητή, Ευάγγελο Ρούφο για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Κλινικής.

Η κα Ράπτη διαπίστωσε την ανάγκη του νοσοκομείου μας για ενίσχυση σε προσωπικό και δομές και δήλωσε πως στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία 11 νέων νοσοκομειακών κλινών για παιδιά, με σκοπό να μη διακομίζονται περιστατικά σε άλλες Περιφέρειες, και η ενίσχυση των εξωνοσοκομειακών δομών σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές. Στόχος επίσης είναι η δημιουργία ειδικότητας της Νοσηλευτικής που αφορά την ψυχική υγεία για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με εξιδεικευμένο προσωπικό στην ψυχική υγεία.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα στο οποίο πρόκειται να ξεκινήσει η στελέχωση των παραπάνω στόχων, η υφυπουργός δήλωσε πως είναι πιθανό να υλοποιηθούν μέσα στο τρέχον έτος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Ευάγγελος Ρούφος, ευχαρίστησε την υπουργό για το ενδιαφέρον και σημείωσε πως η Ψυχιατρική κλινική υπάρχει και στόχος της υπουργού είναι να στελεχωθεί με επιπλέον εξιδεικευμένο προσωπικό.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση της κας Ράπτη:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη