Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ζ. Τσιριγώτη – Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.: Έγκλειστοι για 25 μέρες και μετά ελεγχόμενα ελεύθεροι οι μετανάστες στο ΚΥΤ Φυλακίου – Απεύχομαι να γίνει

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικο σταθμό MAXIMUM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό η αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, για πολλά χρόνια υπεύθυνη με τα μεταναστευτικά θέματα της ελληνικής αστυνομίας, κατέθεσε την άποψη της αναφορικά με την υπόθεση του ΚΥΤ Φυλακίου και την επικείμενη επέκταση του.

Η κα Τσιριγώτη ξεκαθάρισε πως από αυτά που έχουν διαρρεύσει δεν πρόκειται για επέκταση, αλλά ουσιαστικά για μια νέα δομή, καθώς περιλαμβάνονται στο σχέδιο και η δημιουργία σχολείων εντός αυτής.

Η αντιστράτηγος τόνισε πως σε αυτή την περίπτωση οι μετανάστες θα παραμείνουν έγκλειστοι για 25 μέρες και έπειτα θα κυκλοφορούν ελεγχόμενα ελεύθεροι με ότι αυτό συνεπάγεται για τα γύρω χωριά.

Η κα Τσιριγώτη σχολίασε ως αντιφατικό και οξύμωρο την ενίσχυση του φράχτη και την ίδια στιγμή την δρομολόγηση της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

Επίσης επανέλαβε πως κλειστές δομές δεν χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ προσέθεσε πως για την φύλαξη αυτής της δομής θα χρειαστεί μεγάλος αριθμός προσωπικού, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν επιφορτισμένος με την φύλαξη των συνόρων.

Καταλήγοντας η κα Τσιριγώτη ευχήθηκε η νέα δομή να μην πραγματοποιηθεί και η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης της, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email