Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλεκτρικές συσκευές από την Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε. για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής

Η Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε., στηριζόμενη στο τρίπτυχο της βιωσιμότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, ανέλαβε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στην προαγωγή του πολιτισμού, την ενίσχυση του αθλητισμού και την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η δράση που πραγματοποιήθηκε φέτος, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αφορούσε στην διάθεση μέρους των εσόδων, από τις πωλήσεις των προϊόντων της εταιρείας για το χρονικό διάστημα 15-24/12/2023, για τη στήριξη του Κέντρου Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, καλύπτοντας της ανάγκες του κέντρου σε συσκευές θέρμανσης, ψυχαγωγίας και διάφορες άλλες ηλεκτρικές οικιακές συσκευές η έλλειψη των οποίων εντοπίστηκε από τους υπευθύνους του κέντρου.

Φωκίων Μπακιρτζής/Διευθύνων Σύμβουλος:

«Δυστυχώς στην Ελλάδα το 2023 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου έχουν γίνει περίπου 10.000 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν γυναίκες.

Καθώς το φαινόμενο της βίας κάθε μορφής κατά των γυναικών παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις η ύπαρξη δομών φιλοξενίας των θυμάτων βίας γίνεται αναγκαία. Οι γυναίκες–θύματα βίας και τα παιδιά τους, δικαιούνται ασφαλή διαμονή καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη, ώστε να αντιμετωπίσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες να ενδυναμωθούν και να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε στηρίζοντας συνεχώς τοπικούς οργανισμούς, σωματεία, συλλόγους και άλλους φορείς που προάγουν αρχές, αξίες και πρότυπα που πρέπει να αποτελούν τη βάση του σύγχρονου πολιτισμού, θεωρεί ότι ανταποδίδει, ευχαριστώντας την τοπική κοινωνία για την υποστήριξη που γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια.»

Η παράδοση των ειδών έγινε την Παρασκευή 29/12/2023 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Κομοτηνής από τους υπευθύνους της εταιρείας για την πρωτοβουλία και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της, κ. Φωκίωνα Μπακιρτζή στον Δήμαρχο Κομοτηναίων κ. Ιωάννη Γκαράνη και τους υπεύθυνους του Κέντρου κα Βασιλική Γαντά και Χρήστο Σερμπέζη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη