Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Η Ένωση Γυναικών παράρτημα Αλεξανδρούπολης για την ανατροπή στην υπόθεση γυναικοκτονίας της Τζεβριέ που έφερε η απόφαση του Εφετείου

“Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 29χρονης Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη έφερε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, καθώς μετέτρεψε την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης του συζύγου της σε 15 χρόνια κάθειρξη.”, αναφέρει η Ένωση Γυναικών Ελλάδος παράρτημα Αλεξανδρούπολης σε ανάρτησή της κι επισημαίνει ότι “η άδικη πλευρά της απόφασης αυτής και το μονόπλευρα σκληρό για το θύμα πρόσωπο της δικαιοσύνης είναι αυτό που αισθάνεται κανείς διαβάζοντας αυτή την απόφαση.”

“Αποφάσεις σαν κι αυτήν είναι μια ακόμα γροθιά στο στομάχι για την κοινωνία και δίνουν το δικαίωμα και οπλίζουν εκ νέου το χέρι νοσηρών ανθρώπων, αφού η τιμωρία δεν είναι ισάξια του εγκλήματος.”, τονίζει η Ένωση, διεκδικώντας μια δίκαιη κοινωνία η οποία θα στηρίζεται σε μια δικαιοσύνη που θα δικαιώνει όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους επαίσχυντα και τραγικά γεγονότα.

Η ανάρτηση

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 29χρονης Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη έφερε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, καθώς μετέτρεψε την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης του συζύγου της σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Η άδικη πλευρά της απόφασης αυτής και το μονόπλευρα σκληρό για το θύμα πρόσωπο της δικαιοσύνης είναι αυτό που αισθάνεται κανείς διαβάζοντας αυτή την απόφαση.

Η χώρα μας θρηνεί από το 2010 έως και σήμερα 179 γυναικοκτονίες. Συγκεκριμένα τα τελευταία τρία χρόνια δολοφονήθηκαν 70 γυναίκες. 23 το 2021, 24 το 2022, 13 το 2023 και πέντε 5 δολοφονίες γυναικών το 2024.

Μετά από αυτό τον τραγικό αριθμό αποφάσεις σαν κι αυτήν είναι μια ακόμα γροθιά στο στομάχι για την κοινωνία και δίνουν το δικαίωμα και οπλίζουν εκ νέου το χέρι νοσηρων ανθρώπων αφού η τιμωρία δεν είναι ισάξια του εγκλήματος.

Κόρες, Μάνες, Γυναίκες βασανίζονται και θανατώνονται χωρίς οίκτο και αναρωτιέται κανείς πώς νιώθουν αυτή τη στιγμή οι αγαπημένοι άνθρωποι αυτών των γυναικών μετά από τέτοιες δικαστικές αποφάσεις που αναχαιτίζεται κάθε ελπίδα δικαίωσης του θύματος αλλά και των οικογενειών που θρηνούν.

Αυτές οι γυναίκες δεν θα δικαιωθούν ποτέ;

Ποιο είναι ο λόγος αυτής της τόσο ευεργετικής τιμωρίας;

Τι λόγο θα δώσει η δικαιοσύνη για όλα αυτά σε μας που θα συνεχίσουμε να ζούμε αντικρίζοντας την αδικία ότι δολοφόνοι χρήζουν προνομιακής τιμωρίας και αθώοι άνθρωποι δολοφονούνται και δεν δικαιώνονται;

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος παράρτημα Αλεξπολης θρηνεί τις 179 δολοφονίες γυναικών και συνεχίζει τον αγώνα της στέκοντας δίπλα σε όλες αυτές τις οικογένειες των θυμάτων φωνάζοντας και διεκδικώντας μια δίκαιη κοινωνία η οποία θα στηρίζεται σε μια δικαιοσύνη που θα δικαιώνει όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους επαίσχυντα και τραγικά γεγονότα.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο:

“Ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα … Ας μην ξεχνάμε αυτά τα θύματα”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη