Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Έβρου συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος

Η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Έβρου ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Τελωνειακών υπαλλήλων Ελλάδος για τις 2 και 3 Απριλίου.

Δείτε παρακάτω το Δελτίο Τύπου:

Από τη σύσταση της ΑΑΔΕ ο τελωνειακός κλάδος δέχεται μια συντονισμένη και διαρκή επίθεση, ενώ ο τελωνειακός υπάλληλος αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα και όχι ως συνεργάτης. Για πρώτη φορά στο
δημόσιο επιχειρείται η θέσπιση προϋποθέσεων ατομικού μισθού, απολύτως συνυφασμένου με το Περίγραμμα Θέσης Εργασίας, την Αξιολόγηση και τη στοχοθεσία. Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, όταν επιλέγει σε ετήσια βάση να μην πληρώνει δεδουλευμένες αποζημιώσεις για υπερωρίες, Σάββατα, νυχτερινά και εξαιρέσιμα.

Απέναντι στην ανορθολογική και διασπαστική πολιτική της ΑΑΔΕ που δεν παρέχει ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ για την ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ και τη ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ των τελωνειακών υπαλλήλων το Γενικό Συμβούλιο
της ΟΤΥΕ ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη:

 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 02 και 03 Απριλίου 2024 και
 5ήμερης απεργίας από 08/04/2024 έως 12/04/2024, για το χρονικό διάστημα μετά την λήξη του θεσμοθετημένου ωραρίου κάθε μονάδας (υπερωριακή απασχόληση) για το σύνολο των αιτημάτων εκτέλεσης των Τελωνειακών εργασιών. Η 5ήμερη απεργία δεν περιλαμβάνει τις τελωνειακές μονάδες που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 Κατάργηση των ρυθμίσεων των Κανονιστικών για την Κινητικότητα των υπαλλήλων όπως και την κατάταξη και κινητικότητα σε θέσεις ειδικής βαρύτητας που δεν συνάδουν με τον Υπαλληλικό Κώδικα, δεν επιτρέπουν την υπηρεσιακή μας εξέλιξη, και εμποδίζουν την ορθολογική οργάνωση των Υπηρεσιών μας.
 Κατάργηση της υποχρεωτικότητας της κυκλικής Κινητικότητας (Rotation) των τελωνειακών υπαλλήλων.
 Κατάργηση των διατάξεων και διαδικασιών που θέτουν στο στόχαστρο τον τελωνειακό ελεγκτή καθιστώντας τον πλέον εύκολο στόχο απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα.
 Αναβάθμιση των υποβαθμισμένων ΠΘΕ της Τελωνειακής Υπηρεσίας και χαρακτηρισμός τους ως ειδικής βαρύτητας. Όμοιες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με όμοιο τρόπο (Κεντρική Υπηρεσία, Τελωνεία Β΄ Τάξης κ.α.).
 Απόρριψη του στόχου σύστασης των ΤΕΚ (Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα).
 Πρόβλεψη ειδικής διαδικασίας για την κινητικότητα των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας, των ελεγκτών των τελωνείων Β΄ τάξης καθώς και όσων τελωνειακών υπαλλήλων δεν κατέχουν ΠΘΕ που έχει χαρακτηριστεί ως ειδικής βαρύτητας
 Άμεση επίλυση του προβλήματος των απλήρωτων δεδουλευμένων αποζημιώσεων για υπερωρίες, Σάββατα, νυχτερινά και εξαιρέσιμα.
 Θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για την ανταποδοτικότητα των Δ.Ε.Τ.Ε..
 Κατάργηση του αρ. 159 του ν. 2960/2001.
 Αναβάθμιση των Τελωνείων Β΄ Τάξης.
 Εκσυγχρονισμός και απλούστευση αναχρονιστικού ρυθμιστικού πλαισίου και διαδικασιών που εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους τελωνειακούς υπαλλήλους όσο και για την προστασία των
συμφερόντων του Δημοσίου και της Ένωσης.
 Εξασφάλιση αμοιβαίας κινητικότητας των τελωνειακών στο Υπουργείο Οικονομικών (Σ.Δ.Ο.Ε. κ.λπ.) με τους τελωνειακούς της ΑΑΔΕ.
 Χορήγηση στους τελωνειακούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ του ελεγκτικού επιδόματος που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Αρχής για το Ξέπλυμα.
 Ορθολογικό σχεδιασμό διορισμών και οργανικών θέσεων, αποτελεσματική διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και οργάνωσης των υπηρεσιών μας σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας.

Συμμετείχαμε σε όλα τα στάδια της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και των εμπεριστατωμένων προτάσεων, αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο διάλογος ήταν προσχηματικός και το ζητούμενο για την ΑΑΔΕ ήταν να εφαρμόσει τις προειλημμένες αποφάσεις
της.

Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις μας στη Βουλή και διαρκείς επαφές με την πολιτική ηγεσία, τα κόμματα και τους φορείς.
Κλιμακώνουμε με την καθολική συμμετοχή στην απεργία, το πιο ισχυρό όπλο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με ενότητα, μαζικότητα και συντονισμένη συμπόρευση.

Καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα των κινητοποιήσεων μας και να στηρίξουν τον αγώνα μας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας σύμφωνα με την από 15.11.23 καταρτισθείσα Ειδική
Συμφωνία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email