Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η Αλεξανδρούπολη έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών (+photos)

Πορτοκαλί φωτίστηκε το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.

Γυναίκες κάθε ηλικίας το απόγευμα της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου, μπροστά από το φωτισμένο με πορτοκαλί χρώμα Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ένωσαν τις φωνές τους και φόρεσαν λευκές μάσκες με σκοπό να συμπαρασταθούνε συμβολικά στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, στέλνοντας το μήνυμα ότι «είμαστε όλοι/όλες δυνάμει θύματα έμφυλης βίας».

Στο πεζοδρόμιο μπροστά στο δημαρχείο σχηματίστηκε με κεράκια ο αριθμός 13, συμβολίζοντας τις 13 γυναίκες που έχασαν την ζωή τους μέσα στο 2021, πέφτοντας θύματα γυναικοκτονιών. Αντίστοιχα, στους τοίχους του δημαρχείου υπήρχαν άδεια πορτοκαλί κάδρα.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών σε συνεργασία με τους: Δήμο Αλεξανδρούπολης, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης.

Δείτε φωτογραφίες:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη