Σάββατο 4 Μαΐου 2024

«Η Αλεξανδρούπολη έχει σχεδόν γίνει βάση των ΗΠΑ»: Δημοσιεύματα στην Τουρκία για ελληνικά ραντάρ σε Θράκη και Αιγαίο

Την προσοχή του τουρκικού Τύπου έχει τραβήξει ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με την τοποθέτηση ραντάρ στα ελληνικά σύνορα.

Αναφέρουν ότι «η Ελλάδα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει νέα ραντάρ τόσο στη Δυτική Θράκη όσο και στα βόρεια του Αιγαίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τόσο τα χερσαία όσο και τα θαλάσσια σύνορα θα ελέγχονται με 3 νέα ραντάρ που θα τοποθετηθούν στην Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Το Βήμα, ένα από τα σύγχρονα ραντάρ, τα οποία θα μπορούν επίσης να επικοινωνούν μεταξύ τους, θα τοποθετηθεί στο όρος Ίσμαρος στην Κομοτηνή, ύψους 700 μέτρων και δίπλα στο υπάρχον ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας, το δεύτερο θα τοποθετηθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το τρίτο θα τοποθετηθεί ανατολικά της Σαμοθράκης».

«Μια αξιοσημείωτη είδηση εμφανίστηκε στον ελληνικό Τύπο για την Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι γνωστή για την εγγύτητά της στα τουρκικά σύνορα και έχει σχεδόν γίνει βάση των ΗΠΑ. Στην είδηση με τίτλο “Νέα μυστικά της Αλεξανδρούπολης“, αναφέρεται ότι δημιουργήθηκε ένα σύστημα ραντάρ που θα καλύπτει πλήρως το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τα Δαρδανέλια», σχολιάζει η φιλοκυβερνητική Σαμπάχ.

Επίσης, πολλά τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι «ο ελληνικός Τύπος, φοβούμενος τους στρατιώτες του τουρκικού στρατού, ζήτησε την προμήθεια αμερικανικών αντιαρματικών πυραύλων Javelin».

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email