Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα «Ελευθέρια» της με ένα πρόγραμμα πλούσιο και με πολλές εκπλήξεις!

Η πόλη φοράει τα καλά της και γιορτάζει με ένα πρόγραμμα πλούσιο και με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Ο μήνας της Αλεξανδρούπολης είναι ο Μάης και αυτό γιατί, τιμά τα «Ελευθέρια» της και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό της μητέρας Ελλάδας.

104 χρόνια από την απελευθέρωσής της από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει φροντίσει με πολλή αγάπη, μεράκι και διάθεση να συνδιαμορφώσει με τους φορείς, συλλόγους και σωματεία της πόλης ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται «πολυσυλλεκτικό» και «ασταμάτητο» μέχρι την κορύφωση των εορτασμών στις 31 Μάϊου.

40 εκδηλώσεις σε ένα διάστημα περίπου 30 ημέρων, αρχής γενομένης από την έναρξη του Μάϊου, με την προσδοκία της μαζικής συμμετοχής και της προσέλκυσης κατοίκων και επισκεπτών, καθώς το πρόγραμμα των «Ελευθερίων» είναι για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις με πολλή μουσική, χορό και ιστορία. Εκδηλώσεις που θα προσφέρουν εμπειρία και ωραίες στιγμές.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κυριάκο Αετόπουλο αναφέρθηκε στις δράσεις και τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί, εστιάζοντας μεταξύ άλλων σε δύο συνέδρια, το ένα που διοργανώνεται από κοινού με την Ένωση Θρακών και το άλλο με το ΔΠΘ για το Μουσείο του Λούβρου.

Ο κύριος Ζαμπούκης δεν παρέλειψε να τονίσει και την τιμητική εκδήλωση, που θα γίνει με την αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιο, σε επίτιμο δημότη της πόλης, κίνηση που υπενθύμισε, ότι γίνεται προς την κατεύθυνση της σύσφιξης των σχέσεων των δυο περιοχών.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού  Κυριάκος Αετόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατάρτιση του προγράμματος, καθώς για το αποτέλεσμα του εργάστηκαν όλοι, εντατικά και συνεκτικά, μιλώντας για ένα πρόγραμμα που δίνει το κίνητρο να το παρακολουθήσουν δημότες και τουρίστες, ενώ και ο ίδιος στάθηκε σε δυο ακόμη ξεχωριστές δράσεις, που θα γίνουν, η μία με τους προσκόπους της πόλης για το κυνήγι της χαμένης ιστορίας, με την συμμετοχή όλων των σχολείων και η άλλη που θα λάβει χώρα στην κορύφωση αυτής της εορταστικής διοργάνωσης με το διήμερο 30 – 31 Μαΐου του  1ου χορωδιακού φεστιβάλ, κατά το οποίο θα αναδειχθούν η επαγγελματική δουλειά και το σημαντικό έργο όλων των χορωδιών της περιοχής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη