Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Η Αλεξανδρούπολη τίμησε τη μνήμη των χαμένων ψυχών στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου οι εκδηλώσεις μνήμης στην Αλεξανδρούπολη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ανθίμου.

Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο πάρκο «Αργώ», από τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ/Κ Μ.Π., από τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. στην Αλεξανδρούπολη, τον κεντρικό Λιμενάρχη Αλεξ/πολης, τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξ/πολης, εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων και πολλών άλλων.

Πριν από την κατάθεση στεφάνων, εκφωνήθηκε ομιλία από την Μαρία Πανοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθύντρια Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Εργαστηρίου Ελέγχου και Αναφοράς Ειδικών Λοιμώξεων Δ.Π.Θ., Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email