Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η αλλαγή δεδομένων στα μέτρα φέρνει την παραμονή των Ρουμάνων στην ΑΜΘ

Μικρό αποδεικνύεται το πρόβλημα με τους Ρουμάνους τουρίστες που επισκέπτονται μαζικά φέτος το καλοκαίρι το Νομό Καβάλας.

Η αλλαγή των δεδομένων και των προϋποθέσεων κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους δεν φαίνεται να τους επηρεάζει ιδιαίτερα. Έτσι ναι μεν αποχώρησαν μαζικά την Παρασκευή και το Σάββατο (ειδικά από την Θάσο), συνεχίζουν κατά τα άλλα να έρχονται στην περιοχή.

Το θέμα ανέκυψε την Πέμπτη όταν η κυβέρνηση της Ρουμανίας έβαλε την Ελλάδα στην κίτρινη υγειονομικά ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι στην επιστροφή στη Ρουμανία από την Ελλάδα οι πολίτες της Βαλκανικής χώρας (οι ανεμβολίαστοι) πρέπει να έχουν αρνητικό PCR τεστ στον κορονοϊό.

Κι ενώ Παρασκευή και Σάββατο αποχώρησαν από τη Θάσο για να προλάβουν την εφαρμογή του μέτρου (από την Κυριακή), συνέχισαν να φθάνουν στο Νομό Καβάλαας γενικώς. Άρα δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την προαναφερθείσα αλλαγή.

Στη Θάσο νέες αφίξεις Ρουμάνων υπήρξαν την Κυριακή ενώ το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι αφίξεις των Βούλγαρων τουριστών. Η γενική εκτίμηση είναι ότι οι αφίξεις των Ρουμάνων δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα αν και οριστικά ή νέα συμπεράσματα θα υπάρξουν ως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: proininews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email