Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Η αντιπολίτευση της περιφέρειας ΑΜΘ ζητά την παρέμβαση της περιφερειακής αρχής για την τροποποίηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ σε κεντρικό και βόρειο Έβρο

Η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» στην ΑΜΘ του Στέργιου Ηλιόπουλου στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έφερε προς συζήτηση το ζήτημα, το οποίο έχει προκύψει με τις μετακινήσεις των επιβατών του ΚΤΕΛ σε κεντρικό και βόρειο Έβρο περιγράφοντας όπως ισχυρίστηκε, την ταλαιπωρία τους λόγω πολύωρης αναμονής.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Ηλιόπουλος γνωστοποίησε στο σώμα, πως τα δρομολόγια πρέπει να τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν και να μην αναγκάζονται οι επιβάτες να περιμένουν ώρες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, ζητώντας την παρέμβαση της περιφερειακής αρχής προς τον ΚΤΕΛ για τον ανασχεδιασμό τους.

Όπως εξήγησε, ο επικεφαλής της παράταξης, το πρόβλημα που προκύπτει για τους κατοίκους του κεντρικού και βόρειου Έβρου, είναι ότι όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν από και προς την Κομοτηνή και εξαιτίας του γεγονότος, ότι δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με την Ροδόπη, είναι υποχρεωμένοι να σταματούν στην Αλεξανδρούπολη και πολλές φορές, ειδικά στην επιστροφή τους, όπως τόνισε, να περιμένουν μέχρι και 2 ώρες για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι μετακινήσεις για πολύ κόσμο είναι απαραίτητες σε καθημερινή βάση, καθώς η Κομοτηνή, είναι η έδρα της περιφέρειας, συνεπώς είναι μια διαδρομή αναγκαία και όπως υποστήριξε ο κύριος Ηλιόπουλος, μπορεί να πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρία, αλλά με βάση την νομοθεσία δίνεται η δυνατότητα στην περιφέρεια να παρεμβαίνει σε θέματα καθορισμού των δρομολογίων, όταν αυτά αφορούν στο όφελος των πολιτών της περιφέρειας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, απάντησε στον κύριο Ηλιόπουλο μεταφέροντας του, τόσο την προσωπική του εμπειρία, όσο και την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Έβρου. Σε προσωπικό επίπεδο είπε ότι, πολλά από αυτά που ανέφερε ο κύριος Ηλιόπουλος δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού το ΚΤΕΛ Έβρου είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα της χώρας, με «στόλο» τελευταίας τεχνολογίας που παρέχει όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια. Όσο για την αναμονή, στην οποία αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», ξεκαθάρισε, πως ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται, καθώς οι ανταποκρίσεις είναι άμεσες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέφερε, πως πράγματι δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση από τον κεντρικό και βόρειο Έβρο προς την Κομοτηνή, αλλά πρόκειται για δύο διαφορετικά ΚΤΕΛ, γεγονός που σημαίνει, ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά παρέμβαση, πόσο μάλλον όταν αυτά τα δρομολόγια αφορούν σε ιδιωτική εταιρία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email