Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ξεχώρισε την πρόταση της Εκκίνησης για παραγωγή ταινίας για τους 5 νεομάρτυρες της Σαμοθράκης

Από τα παραλειπόμενα της επίσκεψης της Γιάννας Αγγελοπούλου την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη ήταν το έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξε για την πρόταση που έχει υποβάλλει στην Επιτροπή 2021 το Πολιτιστικό Σωματείο Εκκίνηση. Συγκεκριμένα, η υποβληθείσα πρόταση αφορά την παραγωγή ταινίας για την συμμετοχή της Θράκης στην Ελληνική Επανάσταση με ταυτόχρονη εστίαση στην ιστορία των 5 νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης. Η Πρόεδρος της Επιτροπής επαίνεσε την συγκεκριμένη πρόταση θεωρώντας την από τις ενδιαφέρουσες και αξιοπρόσεκτες, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο αισιοδοξία στους πρωτεργάτες της κίνησης για υλοποίηση του φιλόδοξου εγχειρήματός τους. Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Ο εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου Εκκίνηση Καλογνωμάς Δημήτριος κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη
Ιωάννη παραβρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση των προτάσεων με την Πρόεδρο κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και τον γενικό διευθυντή της Επιτροπής, κ.
Αθανάσιο Κανταρτζή, καθώς και με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος ιστορίας και εθνολογίας ΔΠΘ, μέλος της Επιτροπής κα Ελπίδα Βόγλη.

Έγινε παρουσίαση της πρότασης που έχει καταθέσει το σωματείο «Εκκίνηση» ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του «Ελλάδα 2021» και αφορά την δημιουργία/παραγωγή κινηματογραφικής ιστορικής ταινίας με θέμα τον ξεσηκωμό και την συμμετοχή της νήσου Σαμοθράκης, αλλά και της υπόλοιπης Θράκης, στην ελληνική επανάσταση του 1821 και στην παράλληλη ιστορία των πέντε νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης.

Η κυρία Αγγελοπούλου έδειξε έκδηλο ενδιαφέρον, αφιερώνοντας παραπάνω του προβλεπόμενου χρόνου στον εκπρόσωπο του σωματείου κ. Καλογνωμά, ο οποίος
ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια την επιτροπή για το εγχείρημα και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Ο κ. Καλογνωμάς επεσήμανε τη διττή βαρύτητα του εγχειρήματος και πιο συγκεκριμένα:

α) την διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και
β) την τουριστική προβολή της τόπου μας

Η κα Αγγελοπούλου τόνισε πως η πρόταση του σωματείου Εκκίνηση, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email