Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η Γωγώ, ο Κερέμ και το… δώρο των Χριστουγέννων!

Μία πολύ τρυφερή ιστορία αγάπης με πρωταγωνιστές μία Ελληνίδα και έναν Τούρκο, μοιράστηκε την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ο Φώτης Μανούσης.

Ο ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρίας SAOS, της εταιρίας δηλαδή που μέχρι πρόπερσι εκτελούσε τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, με ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα της εταιρίας στο facebook, μίλησε για μία στιγμή που τον έκανε να νιώσει όμορφα τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Μανούσης, με τίτλο «Το Δώρο των Χριστουγέννων», έφερε στο φως την ιστορία αγάπης της Γωγώς και του Κερέμ. Δύο ανθρώπων που πήγαν κόντρα σε όλα, ερωτεύτηκαν και έδειξαν ότι όταν υπάρχει αγάπη τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η Γωγώ λοιπόν, κάλεσε τον Φώτη Μανούση ανήμερα των Χριστουγέννων, τον προσκάλεσε στον γάμο της που θα γίνει το καλοκαίρι στο Καστελόριζο και του ζήτησε να γίνει και κουμπάρος!

Το πως γνώρισε ο κ. Μανούσης την Γωγώ και έφτασε εκείνη να του απευθύνει την παραπάνω πρόσκληση, στις σειρές που ακολουθούν:

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Για δεύτερη χρόνια φέτος γιορτάσαμε με την Πόπη μόνοι μας τα Χριστούγεννα. Βέβαια με τα τόσα τηλεφωνήματα, τα τόσα μηνύματα, τις βιντεοκλήσεις που πλέον έγιναν καθημερινή μας συνήθεια, ήταν σαν να είχαμε όλους αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπάνε δίπλα μας. Με όλα αυτά, κατάφερα να ξεχάσω την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών, τα προβλήματα που όλες αυτές τις μέρες αντιμετωπίσαμε στην δουλειά, βάλαμε τα γιορτινά μας και καθίσαμε οι δυο μας στο τραπέζι να φάμε. Τότε είναι που μας ήρθε ένα απρόσμενο μήνυμα από την Γωγώ…..

Θα αναρωτηθείτε, βέβαια, ποια είναι η Γωγώ! Σας εξηγώ, λοιπόν, ότι τη Γωγώ δεν την έχω συναντήσει ποτέ.

Αντίθετα, την γνώρισα μέσα από το διαδίκτυο, όταν το πλοίο μας, Σταυρός, ξεκίνησε δρομολόγια προς το Καστελόριζο, οπότε και εφαρμόσαμε το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης όχι μόνο των επιβατών, Ελλήνων και ξένων, αλλά και των ΙΧ επιβατηγών οχημάτων, προκειμένου να στηρίξουμε τους ακρίτες μας. Τότε, λοιπόν, γνώρισα τη Γωγώ, η οποία κατοικώντας εκείνη την εποχή στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, ήθελε να μου πάρει συνέντευξη για την πρωτοφανή -όπως την χαρακτήριζε- προσφορά μας!

Και γιατί έμενε στην Τουρκία θα αναρωτηθεί κανείς ξανά. Γιατί είχε κλεφτεί με τον Κερέμ, ένα ναυτικό που αγάπησε απ΄ τα απέναντι παράλια, ακολουθώντας την καρδιά της κόντρα σε όλους!

Μου έγραψε, λοιπόν, η Γωγώ και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

«Κύριε Φώτη, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία σε σας και την οικογένεια σας… Καλά ταξίδια στα πλοία σας, καλές δουλειές.»

-Αντευχήθηκα αμέσως «Χρόνια πολλά! Καλές γιορτές σε όλη την οικογένεια!»

-«να είστε καλά κύριε Φώτη, τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι ο γάμος μου… Θα χαρώ να είστε εκεί….»

-«Και εγώ θα χαρώ να είμαι! Υγεία να έχουμε και σε χαρές να βρισκόμαστε.Σας ήθελα κουμπάρο βασικά , αλλά δίσταζα….»

«Πρώτα ο Θεός, γεροί να είμαστε γιατί όχι;»

Την πρόσκληση την δέχθηκα σαν δώρο Χριστουγέννων!

Όσο υπάρχει αγάπη, όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για αυτήν ο κόσμος θα γίνεται καλύτερος! Έτσι, μετά το καλοκαίρι θα είμαστε όλοι εκεί! Στο Καστελόριζο!

Να γιορτάσουμε μαζί με τον γάμο του Κερέμ και της Γωγούς, πάνω απ’ όλα το θρίαμβο της αγάπης.-

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email