Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Η ΔΕΥΑΟ και το αφήγημα της «καμένης γης» – Οι τοποθετήσεις που πυροδότησαν το κλίμα στην λογοδοσία του δήμου Ορεστιάδας…

Το ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Επαναφορά» Χρήστου Καζαλτζή στην πρόσφατη λογοδοσία, για τα ταμεία της ΔΕΥΑΟ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και την παρέμβαση της προηγούμενης διοίκησης. Ο κύριος Καζαλτζής ζήτησε από τον πρόεδρο Δημήτρη Τσελεμπή να πει ξεκάθαρα, τι πραγματικά συμβαίνει με τη δημοτική επιχείρηση, περιμένοντας να προχωρήσει σε «αποκαλύψεις», όπως η ίδια η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της.

Το άνοιγμα των 2εκ. ευρώ που είχε καταγγελθεί παλαιότερα ανέφερε ο κύριος Καζαλτζής, πρέπει να «διαλευκανθεί» περισσότερο, ώστε όλοι να γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση της ΔΕΥΑΟ και ποιοι οι λόγοι, που την οδήγησαν σε αυτήν την οικονομική «τρύπα», παράλληλα ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Επαναφορά» ζήτησε να μάθει αν η δημοτική επιχείρηση προτίθεται να προβεί σε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40% σύμφωνα με την πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας και αν αυτή η πρόταση θα έχει αντίκτυπο στους δημότες.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ Δημήτρης Τσελεμπής πριν δώσει την όποια απάντηση, θέλησε κατά την εκτίμηση του να διευκρινίσει, ότι πριν την ανάληψη της προεδρίας από τον κύριο Περιστεράκη επί Μαυρίδη η ΔΕΥΑΟ δεν είχε ποτέ οικονομικά προβλήματα, ενώ επί διοίκησης Περιστεράκη η ΔΕΥΑΟ βρέθηκε σε πρωτόγνωρη οικονομική δυσχέρεια, περιγράφοντας διεξοδικά τα στοιχεία για κάθε έτος και υποστηρίζοντας την άποψη του για κακοδιαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Και αυτή ήταν και η στιγμή που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πρώην προέδρων της ΔΕΥΑΟ Βασίλη Μαυρίδη και Γιάννη Περιστεράκη, οι οποίοι θέλησαν να παρέμβουν και να εκφράσουν την δική τους άποψη για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης θεωρώντας, πως τα όσα ειπώθηκαν ήταν ψευδή. 

Ο κύριος Μαυρίδης έκανε λόγο για «παραποίηση της αλήθειας» και υποστήριξε πως και στη ΔΕΥΑΟ θα αποδειχθεί, πως δεν παρέλαβαν «καμένη γη» προτρέποντας τον κύριο Τσελεμπή να πάψει να χρησιμοποιεί αυτό το αφήγημα. Στη συνέχεια ο πρώην δήμαρχος, παρέθεσε στοιχεία για το αποθεματικό, υποστηρίζοντας, πως πρέπει να σταματήσει το «παραμύθι περί καταχρεωμένης ΔΕΥΑΟ».

Από την μεριά του ο κύριος Τσελεμπής είπε, πως έκανε «φιλότιμη» προσπάθεια ο κύριος Μαυρίδης να δικαιολογήσει την περίοδο Περιστεράκη, αλλά τα επιχειρήματα που παρέθεσε ήταν με διαφορετικά οικονομικά στοιχεία ανά μήνα, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα.

Αξίζει επίσης να τονιστεί, ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ αναφέρθηκε και σε ένα δάνειο επικρίνοντας την προηγούμενη διοίκηση αφήνοντας αιχμές, για το που πήγαν αυτά τα χρήματα, που ξοδεύτηκαν και τώρα ο δήμος καλείται να τα αποπληρώσει.

Η συζήτηση τελικά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω παρέλευσης της ώρας και της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ Μαυρίδη-Τσελεμπή, καθώς αυτή η διαδικασία δεν οδηγούσε πουθενά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη