Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η δημοτική αρχή Ορεστιάδας «λογοδότησε» για τα οικονομικά του Φεστιβάλ των νέων στον Άρδα – 113.000 ευρώ μείον…

Το λεκτικό πινγκ – πονγκ ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση επικράτησε και σε αυτήν την ειδική συνεδρίαση στο δήμο Ορεστιάδας. Και αυτή η λογοδοσία είχε αιχμές, αντιπαραθέσεις, διαφωνίες και πολύ ενδιαφέρον για τις απαντήσεις που προέκυψαν…

Τα έσοδα και τα έξοδα του φεστιβάλ του Άρδα στις Καστανιές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τον επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή» Βασίλη Μαυρίδη να ρωτά τη δημοτική αρχή για τα οικονομικά δεδομένα της διοργάνωσης. 

Η συνάντηση στο ποτάμι του πολιτισμού «έκανε ταμείο» και είναι μείον…113.000 ευρώ είναι η ζημία, αφού συνολικά στοίχισε 230.000 ευρώ και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν άγγιξαν περίπου τα 117.000 ευρώ. 

Ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος παίρνοντας το λόγο ξεκαθάρισε, πως για πρώτη φορά γίνονται γνωστά τα οικονομικά στοιχεία του θεσμού και μάλιστα δημόσια και με πλήρη διαφάνεια κοινοποιώντας τα και στο «Διαύγεια», κατηγορώντας παράλληλα την προηγούμενη δημοτική αρχή πως ποτέ δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο, έτσι ώστε όλοι να ήξεραν τα πραγματικά στοιχεία του φεστιβάλ, τίκοστίζει και πόσο «έμπαινε μέσα» ο δήμος, μόνο φήμες κυκλοφορούσαν και ό,τι μάθαινε κάποιος ήταν από εδώ και από εκεί. 

Ο κύριος Παπαδόπουλος ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτηση του, έκανε λόγο για μια πετυχημένη προσπάθεια, καθώς φέτος μπήκε τέλος στα «μπουζούκια της παραλιακής», γιατί όπως είπε, τα τελευταία χρόνια ο θεσμός είχε πάρει άλλη πορεία από την αρχική του με αποτέλεσμα να χάσει τον χαρακτήρα του. 

Η δημοτική αρχή, τόνισε ο δήμαρχος πήρε το ρίσκο και προχώρησε σε αλλαγές ριζικές, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δράσεις που ταίριαζαν στο σκοπό του, ακούγοντας την απαίτηση του κόσμου, που ήθελε η διοργάνωση να ξανά βρει τον εαυτό της και να προσφέρει πολιτισμό κα τέχνη με την ελπίδα, όπως ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος, χρόνο με το χρόνο η «επιστροφή» αυτή να επιτυγχάνεται ακόμη περισσότερο. 

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Απόστολος Σταυρίδης, ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του φεστιβάλ, λέγοντας πως, στόχος ήταν και είναι ο εξορθλογισμός του κόστους, επιβεβαιώνοντας, πως η διοργάνωση ποτέ δεν ήταν κερδοφόρα, αλλά ζημιογόνα, ωστόσο στη λογική του, ότι αποτελεί μια κοινωνική παροχή προς τους δημότες, το αποτέλεσμα ήταν θετικό με την προσδοκία του ισοσκελισμού στις επόμενες διοργανώσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη