Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ συναντήθηκε με το Τοπικό Συμβούλιο Φερών

Αναλυτικό δελτίο τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφορικά με τη τελευταία συνάντηση που πραγματοποίησε, αυτή την φορά με το Τοπικό Συμβούλιο Φερών, με το οποίο υπήρξε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες της περιοχής. Έγινε μια εκτενής καταγραφή των προβλημάτων και σε τι στάδιο βρίσκεται η διαδικασία επίλυσής τους. Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω:

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία της παράταξης, ακόμα μια συνάντηση με το επταμελές Τοπικό Συμβούλιο Φερών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού καταστήματος. Κατ΄ αρχήν θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Αν και από ότι φάνηκε μέσα από τον διάλογο που προέκυψε, την επιθυμούσε και το ίδιο το Τοπικό Συμβούλιο. Καθώς κατά γενική ομολογία είναι η μόνη παράταξη που άνοιξε αυτό το δίαυλο επικοινωνίας με τα Τοπικά Συμβούλια. (Για όσους δεν γνωρίζουν τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Τ.Σ. Πέπλου, πράγμα το οποίο υιοθέτησε και άλλη παράταξη σε δεύτερο χρόνο, που θεωρώ ότι είναι υγιές και θετικό). Έτσι λοιπόν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Τ.Σ .κύριο Πεμούση Αθανάσιο, τον αντιπρόεδρο κύριο Μεϊμάρογλου Μανώλη, τον σύμβουλο αλλά και πρόεδρο του ΤΟΕΒ κύριο Παντελίδη Βασίλη, τον κύριο Καπούτση Βασίλειο, τον κύριο Βαλκάνη Χρήστο, τον κύριο Πρασάκη Απόστολο, που μας ενημέρωσε ότι δεν θα παρευρεθεί λόγω απουσίας του εκτός Περιφέρειας, καθώς και τον κύριο Πουλαράκη Πασχάλη που λόγω ξαφνικής υποχρέωσης επίσης δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωρίσουμε το νέο Τοπικό Συμβούλιο, να ακούσουμε τις προτάσεις τους, να μας κάνουν ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, καθώς και να ακούσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, εάν και εφόσον υπάρχουν. Και τέλος να καταθέσουμε και εμείς τις προτάσεις και τις απόψεις τις δικές μας. Αυτό που οφείλω να καταθέσω και να τους το αναγνωρίσω είναι ότι παρόλο που προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις, υπάρχει ομοφωνία και ταύτιση των απόψεών τους στα προβλήματα που μας έθεσαν και τους απασχολούν και παραμένουν άλυτα εδώ και ένα χρόνο. Έτσι τα θέματα που έθιξαν ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, θα προσπαθήσω να τα συνοψίσω, γιατί αλλιώς θα μας έπαιρνε πολύ χώρο και χρόνο.

Η αποψίλωση την υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Φερών με την μεταφορά των υπαλλήλων λόγω Covid στην έδρα του Δήμου και μάλιστα με την τελευταία εξέλιξη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα που μεταφέρθηκαν και οι υπολογιστές τους.

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το Σφαγείο Φερών.

Καμία ενημέρωση για νέο Λύκειο Φερών.

Καμία ενημέρωση για την τηλεθέρμανση Φερών, ένα έργο σημαντικό, ένα εργαλείο που θα φέρει ανάπτυξη όχι μόνο στις Φέρες, αλλά σε όλη την Δημοτική Ενότητα Φερών.

Καμία ενημέρωση για τα θέματα που έχουν ψηφιστεί από το Τοπικό Συμβούλιο τις περισσότερες φορές με απόλυτη πλειοψηφία.

Καμία προώθηση των θεμάτων που έχουν ψηφιστεί από το Τοπικό Συμβούλιο για συζήτηση μες το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καμιά θετική εξέλιξη και ενημέρωση στο σημαντικό κομμάτι που αφορά την βόρεια είσοδο της πόλης, που το πρόβλημα είναι πολύ έντονο για όσους εισέρχονται από Σουφλί για παράδειγμα ή από το Τελωνείο Κήπων που δεν γνωρίζουν την περιοχή, και ξαφνικά βρίσκονται στην Καβησό αντί για τις Φέρες.

Καμιά διεκδίκηση εκ νέου του κόμβου της Πυλαίας ανεξαρτήτως με την κατασκευή των διοδίων αλλά και τα σχέδια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ. Γιατί όλα κερδίζονται με αγώνες.

Αγροτική οδοποιία. Αν και επιχείρησαν για αρκετές μέρες τρία γκρέιντερ, χωρίς όμως καθόλου υλικό. Πραγματικά η κατάσταση των αγροτικών δρόμων μόλις έχουμε βροχόπτωση γίνεται χειρότερη από ότι ήταν πριν.

Καμία μέριμνα για αποθήκευση υλικού (θαλαμοαποθήκη).

Καμία θετική εξέλιξη για τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων παράπλευρα από δέντρα και κλαδιά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν μεγάλα μηχανήματα.

Καμία ενέργεια στην αντιμετώπιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που βιώνουν οι Φέρες εντός αστικού ιστού. Για την ιστορία να αναφέρω ότι η τελευταία «παρέμβαση –λίφτινγκ» που έγινε αποσπασματικά και μεμονωμένα χωρίς καμία μελέτη σε ένα δρόμο στο κέντρο, ήταν παραμονές εκλογών από την προηγούμενη δημοτική αρχή πράγμα που έλυσε κάποια προβλήματα αλλά δημιούργησε άλλα τόσα.

Καμιά ενημέρωση – καμιά εξέλιξη στα υπολειπόμενα αρδευτικού Φερών – Μοναστηρακίου – Δορίσκου.

Περιφερειακός της πόλης. Υπάρχει αλλά δεν χρησιμοποιείται από τους συμπολίτες μας γιατί είναι σε άθλια κατάσταση. Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και πολλοί δρόμοι εντός ιστού με λακκούβες και τρύπες, βουναλάκια και εξογκώματα.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την κατασκευή του βιολογικού και υπάρχουν ακόμη τομές στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί με άσφαλτο και έχουν ακόμη χαλίκι. Καταλαβαίνετε τι περνούν αυτοί οι άνθρωποι με τις σκόνες και τις λάσπες.

Καθημερινότητα, πάρκα, παιδικές χαρές, κάδοι. Έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο ή καλύτερα στον πάγο. Σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζουνε την τεχνική που εγώ την ονομάζω «η τεχνική του ώριμου φρούτου» δηλαδή όταν ωριμάσουν τα φρούτα στα δέντρα αντί να ανεβούμε και να τα μαζέψουμε, εμείς προτιμούμε να πέσουν και μετά να τα μαζέψουμε γιατί αυτή είναι πιο εύκολη διαδικασία.

ΔΕΥΑΦ ακέφαλη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Δύο τοποθετήσεις, δύο παραιτήσεις και χωρίς υδραυλικό.

Γήπεδο Φερών (ποδοσφαίρου). Το ενενήντα τοις εκατό των μαθητών της τρίτης Λυκείου δηλώνει σχολές που χρειάζονται αγωνίσματα. Δυστυχώς εδώ και δέκα χρόνια δεν υπάρχει μια βαλβίδα για σφαίρα και ένας μικρός διάδρομος με βατήρα για το μήκος, το οποίο απαιτεί ελάχιστο κόστος. Και δεν μιλάμε για τα κουλουάρ και διαδρόμους με ταρτάν που αυτονόητα έπρεπε να υπάρχουν σε όλη την περίμετρο, ώστε τα παιδιά να μην κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη για προπόνηση, να χάνουν χρόνο και χρήματα, αλλά και να επιβαρύνουν το γήπεδο Φώτης Κοσμάς.

Τέλος, θέλω να αναφέρω αυτό που για μας έχει την μεγαλύτερη αξία, από όλα όσα ανέφερα παραπάνω και είναι ο τρόπος που η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τον θεσμό αλλά και τον ρόλο του Τοπικού Συμβουλίου. Ο οποίος είναι αποκαρδιωτικός και απαξιωτικός. Θα ήμασταν αφελείς, όπως και το Τοπικό Συμβούλιο, αν πιστεύαμε ότι όλα αυτά που αναφέραμε θα μπορούσε να τα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δημοτική αρχή μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό όμως που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει και δεν κοστίζει, στον ένα χρόνο, ήταν η ενημέρωση, η στόχευση, ο προγραμματισμός, η ιεράρχηση και η υλοποίηση.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι απαξίωση, εγκατάλειψη ή αδιαφορία. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να περάσουν από την απλή διαχείριση στην διοίκηση. Γιατί η κλεψύδρα αρχίζει να αδειάζει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email