Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Εβρίτισσα δικηγόρος Κρυσταλλία Αρμενάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης το είπε και το έκανε και μάλιστα είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στον Έβρο λέγοντας, πως στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος θα συμπεριλαμβάνεται και ο Έβρος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο και στην πράξη το πραγματικό του ενδιαφέρον για το νομό. Η γνωστή δικηγόρος Κρυσταλλία Αρμενάκη, είναι εκείνο το πρόσωπο, που επέλεξε ο ίδιος ο πρόεδρος, να πάρει μέρος στη μάχη της ευρωπαϊκής κάλπης εκπροσωπώντας τον ακριτικό νομό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Κρυσταλλία Αρμενάκη, ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν βγει μπροστά και που είχαν στηρίξει σθεναρά την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, χωρίς να λείπουν και οι εκπλήξεις…

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι εξής:

Αλίρη Χριστίνα

Αντωνοπούλου Μαριζέτα

Αρμενάκη Κρυσταλλία

Αρναούτογλου Σάκης

Βακουφτσή Κερασίνα (Σούλα)

Βαρδακαστάνης Ιωάννης

Βερούλη Άννα

Βουρεξάκη Ταμπουρατζή Κατερίνα

Βρεττού Αγάθη-Ρόζα

Δαφέρμου Μαρία

Δημόπουλος Παναγιώτης

Ζαγοράκης Θοδωρής

Ζαρωτιάδης Γρηγόρης

Θεοδώρου Μαρινίκη

Καλλιακμάνης Γεώργιος

Καρχιμάκης Λευτέρης

Κικίλιας Ηλίας

Κουνάκης Παναγιώτης

Κουράκης Γιάννης

Λαμπράκης Γρηγόρης

Μανιάτης Γιάννης

Μαρκογιαννάκη Όλγα

Παπανδρέου Νίκος

Πετράκης Σταύρος

Ρίζου Αικατερίνη

Σαμαρά Οικονόμου Μυρτώ

Σαχινίδης Φίλιππος

Σπυρόπουλος Ανδρέας

Στεφόπουλος Χρήστος

Τανιμανίδου Στεφανία

Τσιλιμίγκας Νικόλαος

Τσουκαλάς Κώστας

Τσούμας Γιώργος

Χρυσόγονος Κώστας

Ποια είναι η Αρμενάκη Κρυσταλλία:

Η Κρυσταλλία Αρμενάκη γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου και μεγάλωσε στην Κυανή του Δήμου Διδυμοτείχου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ, είναι τελειόφοιτη του Π.Μ.Σ. Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην «Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία» του τμήματος Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπηρέτησε ως πληρεξούσια, κατ’ αποκοπήν, Δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έδρα της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, το διάστημα 2014–2016 ως αναπληρωματική και το διάστημα 2016–2018 ως τακτική. Αποτέλεσε τακτική καθηγήτρια Δικονομικού Ποινικού Δικαίου στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου (2008–2012, 2016–2017). Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Διετέλεσε τακτικό μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Ελλάδας (ELSA) – Παραρτήματος ELSA Komotini και υπεύθυνη αρμοδιότητας VP STEP / Πρόγραμμα ανταλλαγής Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ελλάδας – λοιπών χωρών Ε.Ε., 2004 – 2008. Τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης από 02/2011 έως 02/2014. Τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από 31–05–2010 έως 01–11–2012 και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου – Φορέα Αλεξανδρούπολης από 23–09–2014 έως 21–12–2015. Στα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ Νομικής Κομοτηνής και μετέπειτα εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Νεολαία (ECOSY) κατά τα έτη 2010 – 2013. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και από το 2022 Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email