Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Η εστίαση της Αλεξανδρούπολης έκλεισε την Τρίτη και έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα (+photos)

Μαζική ήταν η κινητοποίηση της Τρίτης στον χώρο της εστίασης και στην Αλεξανδρούπολη, με τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν έτσι στην πανελλαδική απεργία εστιατορίων και καφέ.

Με το μήνυμα “Η σιωπή των κλειστών καταστημάτων μας η πιο δυνατή κραυγή αγωνίας”, οι επαγγελματίες έδειξαν για ακόμη μία φορά την απόγνωση τους.

Η συγκέντρωση των ανθρώπων της εστίασης έλαβε χώρα μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου.

Αναλυτικά η εστίαση ζητάει:

-Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.

-Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.

-Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.

-Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

-Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

-Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

-Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

-Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Στην Αλεξανδρούπολη, στις ομιλίες που υπήρξαν, ο πρόεδρος του σωματείου εστίασης Αλεξανδρούπολης Νίκος Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η εστίαση δεν είναι ο κηφήνας της οικονομίας όπως ακούμε και από κυβερνητικά στελέχη. Έχει μάθει να ζει από την δική της προσπάθεια, στήριξε και στηρίζει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Απαιτούμε ένα ορθολογικό πλαίσιο και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Στην ερώτηση που ακούμε τώρα τελευταία ότι η εστίαση έχει πάρει τα περισσότερα απαντάμε: Υπάρχει άλλος κλάδος που να έχει πάθει τόσο μεγάλη ζημιά σε μέγεθος και σε διάρκεια; Υπάρχει μεγαλύτερη αντίφαση από το να τονίζεται ότι έρχεται λαίλαπα μέτρων για το 4ο κύμα και ταυτόχρονα να μας λένε τα λεφτά τέλος; Όλο αυτό δημιουργεί ένταση σε μας και δεν βοηθάει στην εύρεση ρεαλιστικής λύσης. Είχαμε μείνει κλειστοί για μεγάλο διάστημα ενώ τους τελευταίους μήνες υπολειτουργούμε. Είμαστε ένας κλάδος που συνεισφέρει στο ΑΕΠ και στην εικόνα της χώρας. Δεν είμαστε εγκληματίες για να έχουμε αυτόφωρα και εξοντωτικά πρόστιμα. Βάζουμε πλάτη από την πρώτη μέρα. Τελικά εμείς φταίμε για την πανδημία;»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης σημείωσε:

«Τα προβλήματα της εστίασης έχουν φτάσει στο κόκκαλο. Η σημερινή μαζική απεργία της είναι πολύ σημαντική. Είναι ο χώρος που βάλλεται σε κάθε έλεγχο. Πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυτά τα εξοντωτικά πρόστιμα. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας και όχι για να φύγουμε επειδή το θέλουν κάποιοι».

Δείτε φωτογραφίες:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email