Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η «θετική εξέλιξη» του δημάρχου Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη για την δομή Φυλακίου Έβρου

Με ανάρτηση του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης γνωστοποίησε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη σύμφωνα με την οποία  αλλάζει η πηγή χρηματοδότησης της δομής φιλοξενίας Φυλακίου Έβρου.

Αυτό, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της δομής.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας αξιολόγησε αυτήν την εξέλιξη ως θετική. Το ερώτημα που παραμένει όμως για τους κατοίκους του Έβρου είναι αν επί της ουσίας θα γίνει ή όχι επέκταση με οποιονδήποτε τρόπο. Θυμίζουμε ότι στην περιοχή αναμένουμε ακόμη την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την οποία θα προκύψουν ουσιαστικά συμπεράσματα.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας γράφει:

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ….ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Τρίτη 06 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου

Υπαγωγή αναβάθμισης της δομής Φυλακίου Έβρου στο Ταμείο ΕΕ Εσωτερικής Ασφάλειας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πατρόκλου Γεωργιάδη, η αναβάθμιση της δομής φιλοξενίας Φυλακίου Έβρου θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020, αντί του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε την χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.

Συνεπακολούθως, η δράση εντάσσεται, πλέον, κάτω από τον Ειδικό Στόχο 3 «Λειτουργική Ενίσχυση» και Εθνικό Στόχο 2 «Λειτουργική Ενίσχυση για τα Σύνορα», αντί για τον Ειδικό Στόχο 1 – «Άσυλο» και Εθνικό Στόχο 1 – «Υποδοχή/άσυλο».

Η εν λόγω ενέργεια υλοποιείται, στο πλαίσιο των αλλαγών στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της δομής, όπως προέκυψαν από τις σχετικές ανακοινώσεις της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, κ. Πελώνη και το σχετικό ενημερωτικό.

Αντίστοιχα, θα εκδοθεί και η ΚΥΑ Χωροθέτησης & Κατασκευής, καθώς και θα δημοσιευθεί η σχετική ένταξη του έργου

Η ανάρτησή του:

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ….ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Τρίτη 06 Απριλίου 2021 Δελτίο Τύπου Υπαγωγή αναβάθμισης της δομής Φυλακίου Έβρου στο…

Posted by ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ on Tuesday, April 6, 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη