Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Η Καίτη Μακρή από την Αλεξανδρούπολη στο Ελ Σαλβαδόρ στην 8η  Παγκόσμια Συνάντηση για την Οδική Ασφάλεια

Η Καίτη Μακρή απο την Αλεξανδρούπολη, Ιδρυτικό Μέλος Δ.Σ.International Road Victims Partnership και του SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Πανελλήνιου Οργανισμού για την Υποστήριξη Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, 

εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 8η  Παγκόσμια Συνάντηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που υπερασπίζονται την Οδική Ασφάλεια και τα Θύματα των Τροχαίων Συγκρούσεων  θα πραγματοποιηθεί στο Ελ Σαλβαδόρ 6-10 Μαρτίου 2023, σε συνδιοργάνωση με το Υφυπουργείο Μεταφορών του Ελ Σαλβαδόρ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πιο αναλυτικά:

Στο μακρινό Σαν Σαλβαδόρ πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ της Κεντρικής Αμερικής θα παραβρεθεί ο SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Όγδοη Παγκόσμια Συνάντηση για την Οδική Ασφάλεια που οργανώνει κάθε δύο χρόνια η Παγκόσμια Συμμαχία των Οργανισμών που δικτυώνονται για τον σκοπό αυτόν, φέτος με  Θέμα:

Επανεξέταση της οδικής ασφάλειας: κινητικότητα για τον άνθρωπο και τον πλανήτη

Πιο συγκεκριμένα, η 8η  Παγκόσμια Συνάντηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που υπερασπίζονται την Οδική Ασφάλεια και τα Θύματα των Τροχαίων Συγκρούσεων  θα πραγματοποιηθεί στο Ελ Σαλβαδόρ 6-10 Μαρτίου 2023, σε συνδιοργάνωση με το Υφυπουργείο Μεταφορών του Ελ Σαλβαδόρ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Θα είναι μια υβριδική εκδήλωση, που θα επιτρέψει την ευρύτερη συμμετοχή ΜΚΟ και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων, μια εκδήλωση δηλαδή που φιλοξενείται στη φυσική τοποθεσία ενώ ένα υποσύνολο συμμετεχόντων συμμετέχει από το κοινό και ένα άλλο μέρος συνδέεται εξ αποστάσεως ωθώντας έτσι τις δυνατότητές τους.  Φυσικά, αναμένεται να συγκεντρωθούν τα πλεονεκτήματα και των δύο πλευρών προς όφελος όλων.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα Πανελλήνιος Οργανισμός για την Υποστήριξη Θυμάτων Τροχαίων συμμετέχει στην Παγκόσμια Σύσκεψη με υποτροφία από την Παγκόσμια Συμμαχία των Οργανισμών Οδικής Ασφάλειας και Θυμάτων Τροχαίων ως ιδρυτικό μέλος της από το 2011, ενώ στα workshops που θα προηγηθούν αλλά και στις εργασίες του συνεδρίου θα παραβρεθεί από το ΔΣ του SOSTE η ΚΑΙΤΗ ΜΑΚΡΗ ιδρυτικό Μέλος ΔΣ International Road Victims Partnership που τα τελευταία 10 χρόνια οργανώνει  στην Αλεξανδρούπολη δράσεις με τοπικούς φορείς και την ομάδα οικογενειών με απώλεια, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οδικής Ασφάλειας σε μαθητές Σχολείων του Δήμου.

Η Παγκόσμια Συνάντηση θα προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης ικανοτήτων, έμπνευση από γνωστούς εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλούς κινητικότητας και βιωσιμότητας, συμπόσιο υψηλού επιπέδου με βασικούς παράγοντες επιρροής από την κυβέρνηση, τους πολυμερείς οργανισμούς, τον ιδιωτικό τομέα και την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και εκτεταμένες ευκαιρίες δικτύωσης. Θα διερευνήσουμε τις διασυνδέσεις μεταξύ της οδικής ασφάλειας, της ασφαλούς κινητικότητας και άλλων βασικών παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζονται από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και θα εστιάσουμε στη λογοδοσία για τη δεκαετία δράσης για την οδική ασφάλεια 2021-2030.

Στο πλαίσιο της Σύσκεψης στο Σαν Σαλβαδόρ θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και η διεθνής συνάντηση των μελών της Διεθνούς Συμμαχίας Θυμάτων Τροχαίων International Road Victims Partnership, ενώ θα υλοποιηθεί και ειδική εκπαίδευση όλων των εκπροσώπων από όλες τις χώρες για την οργανωμένη καμπάνια διάχυσης των δράσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Ο.Η.Ε. για την Οδική Ασφάλεια.

Από το 2013 στην Αττάλεια, το 2015 στο Μαρρακές, το 2017 στην Κουάλα Λουμπούρ, το 2019 στα Χανιά, το Παγκόσμιο Διϋπουργικό Συνέδριο στην Στοκχόλμη καθώς και σε  μεγάλες Ευρωπαϊκές συναντήσεις και διηπειρωτικές συνεργασίες, ο SOSTE συμμετέχει πάντα όπως και φέτος για την ενημέρωση, την ενδυνάμωση, την δικτύωση και την γνώση και εκπαίδευση με  τα εργαλεία του σήμερα. Οι άνθρωποι που χάνονται σε τραγικά τροχαία εγκλήματα που θα μπορούσαν να είχαν απολύτως αποφευχθεί, έχουν μόνον την δική μας φωνή που θα  ηχεί πάντα απελπιστικά δυνατά.

Κανένας Θάνατος στον Δρόμο δεν είναι Αποδεκτός!

Άλλωστε η συμβολική λέξη που στείλαμε ως χώρα για το μεγάλο έργο τέχνης που θα εκτεθεί στο Σαν Σαλβαδόρ είναι: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

#CommitToAct

#SOSRoadCrimes

#IRVP

#GlobalAllianceRoadSafetyNGOs

#Love30km

#JusticeForRoadVictims

ttps://www.roadsafetyngos.org/news-events-orig/events/global-meetings/eighth-global-meeting/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email