Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η λογοδοσία που δεν έγινε ποτέ και οι υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δήμου Διδυμοτείχου…

6 λεπτά ήταν αρκετά για να πυροδοτηθεί το κλίμα μέσα στην αίθουσα, να αποχωρήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η συνεδρίαση να μετατραπεί σε λαϊκό δικαστήριο και η λογοδοσία να λήξει άδοξα…

Οι «αλήθειες» και τα «ψέματα» της κάθε πλευράς κυριάρχησαν με συμπολίτευση και αντιπολίτευση να μιλούν για σκοπιμότητες και εμπαιγμό.

Στο δήμο Διδυμοτείχου οι συζητήσεις του δημοτικού συμβουλίου παραμένουν πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πως θα εξελιχτούν και ποιοι τελικά θα απομείνουν μέσα στην αίθουσα για να τις παρακολουθήσουν… Όλο και κάτι προκύπτει και όλο τα πνεύματα οξύνονται, με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να χάνουν τον στόχο τους και να παίρνουν άλλη τροπή. Κατάσταση βέβαια, που δεν προκαλεί πια εντύπωση, αφού τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί…

Η προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση με την αντιπολίτευση να θέτει ερωτήματα και τη δημοτική αρχή να λογοδοτεί για τα πεπραγμένα και τους στόχους της, δεν έγινε ποτέ, καθώς η αντιπαράθεση που προκλήθηκε ανάμεσα στον κύριο Γιώργο Μελετούδη και στον κύριο Θανάση Σιαλάκη με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και φόντο τις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές, την υποψηφιότητα τους και το αποτέλεσμα αυτών, οδήγησαν τη συζήτηση σε αδιέξοδομε βαρείς χαρακτηρισμούς. 

Οι δύο άντρες παρουσίασαν έγγραφα και ζήτησαν από τοδήμαρχο να ανακαλέσει τα όσα είχε πει σε προηγούμενη συνεδρίαση, κατηγορώντας τους, ότι χρωστούσαν χρήματα στην ΔΕΥΑΔ και ως εκ τούτου δεν είχαν τοδικαίωμα να μιλούν για τα ζητήματα που αφορούν στη δημοτική επιχείρηση. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, όπως είπαν, δεν οφείλουν τίποτα προς τη ΔΕΥΑΔ, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι ο δήμαρχος ψεύδεται. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγόρησαν τον κύριο Χατζηγιάννογλου, ότι δεν ενημέρωσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την αλλαγή του νόμου που προέβλεπε ότι σε 11 ημέρες μετά την ανακήρυξη της εκλογής πρέπει να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους στον δήμο Διδυμοτείχου, παρά μόνο ενημέρωσε τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους για να τους εκθέσει. 

Ο κύριος Χατζηγιάννογλου ανέφερε, ότι δεν οφείλει καμία συγνώμη, αφού το σχόλιο που έκανε, αφορούσεστην απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης να τους κηρύξει αρχικά έκπτωτους, λόγω αυτών των οφειλώντους προς τη ΔΕΥΑΔ. 

«Δεν είπα κάποιο ψέμα, για να ζητήσω συγνώμη, ανέφερα ότι ο συντονιστής της αποκεντρωμένης σας έβγαλε έκπτωτους», ξεκαθάρισε ο κύριος Χατζηγιάννογλου, εξηγώντας ,ότι «η νομοθεσία για την υποχρέωση των ανακηρυγμένων δημοτικών συμβούλων, που εξελέγησαν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν εμπρόθεσμα τα χρέη τους προς δημοτικές επιχειρήσεις, ήταν γνωστή τρεις μήνες πριν τις κάλπες».  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη