Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Η Μήδεια σαρώνει όλη την Αττική – Αυστηρές Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία “Μήδεια”, ενώ τις τελευταίες ώρες η Αττική βάλλεται από ισχυρές χιονοπτώσεις και σφοδρό κρύο με χιονοστρώσεις ακόμα και στα νότια προάστια της πόλης.

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Εύβοια, όπου έμενε μόνος του, ενώ το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός και ένας 56χρονος κτηνοτρόφος στο Λασίθι.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και τις μετακινήσεις, καθώς κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ντύθηκαν στα λευκά. Ακόμη και το Σύνταγμα και δρόμοι όπως η Πατησίων, η Σταδίου, η Συγγρού έως και η παραλιακή, παρότι παραμένουν ανοιχτοί, είναι καλυμμένοι με χιόνι.

Η Μήδεια σαρώνει όλη την Αττική - Σύσταση Πολιτικής Προστασίας: Μείνετε σπίτι

Επίσης, προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ.

Χιονι

Oι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Όσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από -1 βαθμούς Κελσίου έως και 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

Οι μεν κάτοικοι καλούνται από τη ΓΓΠΠ να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο.

πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη