Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Η “μητέρα του σταθμού” θα προβληθεί στον σταθμό τρένων στο Σουφλί

Μετά από μία αναβολή, το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου ”ΓΝΑΦΑΛΑ” αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση «γιατί πιστεύουμε ακράδαντα στην θεραπεία μέσω της τέχνης και την συζήτηση και τη συντροφιά αναγκαία για την ψυχική ανόρθωσή μας. Σας περιμένουμε στο σταθμό των τρένων στο Σουφλί στις 19:00.»

Πιο αναλυτικά:
Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΤΩΜΑΔΑΚΗ

ΤΟΠΟΣ: Σταθμός τρένων Σουφλίου 

Το ντοκιμαντέρ “Η μητέρα του σταθμού” ακολουθεί την ζωή εκείνων των γυναικών που από τη δεκαετία του ’60 έως το 1973 μετανάστευσαν στη Γερμανία. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έριξε την σκιά του όχι μόνο στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην ελληνική ιστορία. Για την Ελλάδα σήμαινε τη μεγάλη έξοδο από τα χωριά στην ξενιτιά.

19¨00 Ανοιχτό τραπέζι συζήτησης για ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες και μη, για τα τρένα,, για τους σταθμούς, για μετανάστευση και προσφυγιά, για πατρίδες και ρίζες

20¨30 Προβολή του Ντοκιμαντέρ της Κωστούλας Τωμαδάκη ”Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ”

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 80 ΛΕΠΤΑ

Έως σήμερα τo ντοκιμαντέρ έχει αποσπάσει 5 βραβεία, 3 υποψηφιότητες για βραβείο, 3 συμμετοχές ως finalist:

Επίσημη συμμετοχή στο Montreal Independent Film Festival στον Καναδά, επίσημη συμμετοχή στο Buenos Aires International Film Festival στην Αργεντινή, finalist στο Antakya International Film Festival στην Τουρκία, τιμητική διάκριση στο Sydney Australian Film Festival, υποψήφια για βραβείο στο Festival International de Cine por los Derechos Humanos Colombia, προβολή στην Μπογκοτά και σε δέκα πόλεις της Κολομβίας, τιμητική διάκριση στα Hollywood Gold Awards, επίσημη συμμετοχή στο San Jose International Film Awards στην Κόστα Ρίκα, επίσημη συμμετοχή στο Oaxaca Film Festival, στο Μεξικό.

Βραβείο στο Hollywood Independent Filmmaker Awards Festival, επίσημη συμμετοχή στο London Arthouse Film Festival, επίσημη συμμετοχή στο Ukrain Dream Film Festival, επίσημη συμμετοχή στο Switzerland International film Festival.

Βραβείο στο Boston independent Film Awards, Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο 27o Capri, Hollywood – the International Film Festival. Επίσημη συμμετοχή στο New York Independent Cinema Awards, υποψηφιότητα για βραβείο στα Chicago Indie Film Awards, συμμετοχή στην τελική λίστα για βραβείο στα New York Cinematography Awards (NYCA) και βραβείο, Award of Merit, στα Impact Docs Awards στην Καλιφόρνια.

Διοργάνωση – “Γνάφαλα” Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου

Η προβολή πραγματοποιείτε στα πλαίσια του ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ – Περιφερειακές προβολές 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email