Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η μουσικοαφηγηματική παράσταση «Φροσύνη» στο Μουσείο Μετάξης

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του  1821, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου (ώρα 19:30), τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Φροσύνη» στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Η παράσταση επιχειρεί να ταξιδέψει το κοινό στα Γιάννενα του 1800, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της εποχής του Αλή Πασά και παρουσιάζοντας ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα. Είναι βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία και περιγραφές ευρωπαίων περιηγητών της εποχής, σε ποιήματα που έχουν γραφτεί για την κυρα-Φροσύνη από τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και τον Αλέξανδρο Ραγκαβή καθώς και στη λαϊκή μυθοπλασία. Η ζωή και το τέλος της κυρα-Φροσύνης αποτελεί για την πόλη των Ιωαννίνων και τη Λίμνη Παμβώτιδα μια πολύ γνωστή και γοητευτική ιστορία χωρίς κανείς πια να μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από τον μύθο!

Συντελεστές παράστασης

Κείμενα/Αφήγηση: Μαρία Μαχαίρα
Σύνθεση/Στίχοι τραγουδιών /Ερμηνεία/ Κρουστά: Αντώνης Καρασταμάτης
Μουσική επένδυση/Ενορχήστρωση /κιθάρα/sampler effect: Αλέξης Τσιώνης

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email