Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

«Η νομιμότητα και η ασφάλεια της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους» – Τι πρέπει να ξέρουν στελέχη της δημοσίας διοίκησης για τους ελέγχους – Διημερίδα της ΠΑΜΘ

Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί προτεραιότητα και στόχο για κάθε κοινωνία. Η εκπαίδευση και η συνεχής ενημέρωση αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες για τους οδηγούς βαρέων οχημάτων, θωρακίζοντας όχι μόνο την ασφάλεια τους, αλλά και την ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου.

Η πληροφόρηση σχετικά με τις ασφαλείς πρακτικές εργασίας και η επίγνωση των κινδύνων που εμπεριέχονται είναι απαραίτητα στοιχεία για την αποφυγή ατυχημάτων και τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας στη μεταφορά φορτίου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση που θα επιτρέπει την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

 Για να είναι πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος, είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν προληπτικές και αποτελεσματικές στρατηγικές.Η νομιμότητα και η ασφάλεια κυκλοφορίας των οχημάτων ήταν το ζητούμενο της διημερίδας που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ και τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών, τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Έβρου με θέμα «Καθ’ οδόν έλεγχοι – νομιμότητα και ασφάλεια κυκλοφορίας των οχημάτων» στην Αλεξανδρούπολη.

Κύριος στόχος της διημερίδας που είχε και τον χαρακτήρα σεμιναρίου, ήταν η εκπαίδευση και η ενημέρωση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, υπαλλήλων διευθύνσεων μεταφορών και επικοινωνιών, σωμάτων ασφαλείας και υπαλλήλων τελωνείων, που εμπλέκονται στους καθ’ οδόν ελέγχους με τα μικτά κλιμάκια ελέγχου για την ασφαλή μεταφορά επικίνδυνων και μη εμπορευμάτων – αποβλήτων στην Ελλάδα, τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι έλεγχοι, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται, καθώς και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τους ελέγχους αυτούς.

Στην διημερίδα συμμετείχαν και οι επιχειρήσεις, των οποίων οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη φόρτωση – εκφόρτωση και μεταφορά επικίνδυνων και μη εμπορευμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις που απορρέουν μέσα από τη σχετική νομοθεσία. Κύριο μέλημα όλων ήταν όσο το δυνατόν η κυκλοφορία των ελληνικών και αλλοδαπών φορτηγών και λεωφορείων, καθώς και οι σχετικές εργασίες φόρτωσης των φορτηγών οχημάτων ,να γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια και νομιμότητα.


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη