Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Η νυν δημοτική αρχή Ορεστιάδας κλήθηκε να κάνει απολογισμό για τα πεπραγμένα της πρώην δημοτικής αρχής…

Οι πρώην έπρεπε να λογοδοτήσουν στους νυν και οι νυν υποσχέθηκαν, πως όταν θα έρθει η δική τους σειρά θα το κάνουν σωστά. Το οξύμωρο του νόμου κλήθηκαν να διαχειριστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ορεστιάδας κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημαρχιακής θητείας Μαυρίδη για το 2023.

Για τις δημοτικές αρχές που συνεχίζουν τη θητεία τους ένας τέτοιος απολογισμός πεπραγμένων θα είχε νόημα, για τις δημοτικές αρχές όμως που δεν είναι ίδιες, τι απολογισμό πεπραγμένων να κάνουν;

Ο νόμος στο σημείο αυτό είναι παράδοξος…και περίεργος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Ορεστιάδας που άλλαξε «χέρια» και κλήθηκε η νυν δημοτική αρχή να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης και συγκεκριμένα να λογοδοτήσει για τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Μαυρίδη.

Κάποιος φυσικά θα μπορούσε να πει εύλογα, πως αυτά κρίθηκαν από το αποτέλεσμα της κάλπης, γι΄ αυτό και δεν παρέμεινε στο τιμόνι της διοίκησης η παράταξη «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή».

Το στρεβλό του νόμου, σχολίασαν όλες οι παρατάξεις με τον δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο να λέει, πως παρά το παράδοξο, η διαδικασία θα πρέπει να γίνει κανονικά δίνοντας το λόγο στον πρώην δήμαρχο να πει τι έκανε ο ίδιος και οι αντιδήμαρχοι του.

Βέβαια, πέρα απ΄ αυτό το γεγονός, το σώμα στάθηκε και στο διαδικαστικό της υπόθεσης, υποστηρίζοντας για να γίνει ο απολογισμός θα έπρεπε να έχει προηγηθεί συγκεκριμένη εισήγηση από την παρούσα δημοτική αρχή και μετά να ακολουθήσουν, διάλογος, τοποθετήσεις και ερωτήσεις, κάτι που όμως δεν έγινε με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος απάντησε λέγοντας, πως δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ΄ αυτό που έκανε ο κύριος Μαυρίδης όλα τα χρόνια, εξάλλου ξεκαθάρισε πως εισήγηση από μέρους του δεν θα μπορούσε να γίνει, καθώς δεν βρήκε κανένα σχέδιο δράσης, με τον κύριο Μαυρίδη από την πλευρά του να παραδέχεται, πως πράγματι στις ειδικές αυτές συνεδριάσεις δεν υπήρχαν γραπτές εισηγήσεις, παρά μόνο προφορικές, σε αυτήν όμως δεν υπάρχει ούτε η προφορική για να ξέρουν όλοι επί ποιων στοιχείων και δεδομένων θα ασκήσουν την ανάλογη κριτική.

Η αναφορά όμως του δημάρχου, «ότι και εμείς κάναμε ότι και εσείς», ήταν το σημείο που προκάλεσε την αγανάκτηση του επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα Τόπος να Ζω» Χρήστου Λεβέντη, επικρίνοντας τη νυν δημοτική αρχή και λέγοντας χαρακτηριστικά «μα γι΄ αυτό εκλεγήκατε για να μην κάνετε τα ίδια με τους προηγούμενους!»

Τελικά κανείς δεν κατάλαβε, πώς έπρεπε να γίνει ο απολογισμός, ωστόσο ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους προηγούμενους και τους τωρινούς, με τον κύριο Παπαδόπουλο να δεσμεύεται, πως όταν θα κάνει την αντίστοιχη συνεδρίαση θα την κάνει σωστά και με σχέδιο δράσης.

Στην κατακλείδα της τοποθέτησης του, ο δήμαρχος τόνισε το ενωτικό κλίμα που θα πρέπει να υπερισχύσει προς όφελος των δημοτών , εννοείται πως την ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή, αλλά η επίλυση σοβαρών ζητημάτων απαιτεί την συνεννόηση όλων των παρατάξεων και αυτό είναι διατεθειμένος να κάνει πράξη, όπως είπε. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη