Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η Ξάνθη ζει στο Καρναβάλι της – «Βούλιαξε» η πόλη για τη νυχτερινή παρέλαση (video)

Ακούραστοι, γεμάτοι κέφι και ζωντάνια, χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της Ξάνθης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Η νυχτερινή παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, με χιλιάδες πολίτες να συρρέουν μαζικά, φορώντας αποκριάτες στολές της αρεσκείας τους και να καταλήγουν όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία, όπου ακολούθησε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι.

Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ οι καρναβαλιστές απρόθυμοι να εγκαταλείψουν τη διασκέδασή τους, συνέχισαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τόσο στην Πλατεία Αντίκα όσο και στα διάφορα μπαρ της περιοχής. 

Η Ξάνθη ζει στο Καρναβάλι της – «Βούλιαξε» η πόλη για τη νυχτερινή
Η Ξάνθη ζει στο Καρναβάλι της – «Βούλιαξε» η πόλη για τη νυχτερινή

Οι πολίτες που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης, είτε για να παρακολουθήσουν την νυχτερινή παρέλαση είτε για να συμμετάσχουν σε αυτή, υπολογίζονται σε χιλιάδες, ενώ σε αρκετά σημεία δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα επί ώρα. 

Επί ποδός ωστόσο και οι υπάλληλοι της καθαριότητας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά έσπευσαν να συνδράμουν για τον καθαρισμό των δρόμων, ακολουθώντας πίσω από την παρέλαση. 

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή το μεσημέρι με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 αλλά και το YouTube, ενώ θα ακολουθήσει το κάψιμο του Τζάρου το απόγευμα, που σηματοδοτεί την επίσημη λήξη του Καρναβαλιού. 

ΠΗΓΗ: xanthinea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email