Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η Ορεστιάδα έδειξε εμπράκτως την ανθρωπιά της – Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 κιβώτια για τους σεισμοπαθείς της Σάμου

Τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες της Σάμου, από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, έδειξαν εμπράκτως οι πολίτες της Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, μέσα στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα των τριών ημερών, συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 μεγάλα κιβώτια, τα οποία είναι όλα πακεταρισμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες στο νησί.

Πίσω από την πρωτοβουλία και διοργάνωση αυτής της, απλώς, ανθρώπινης κίνησης, ήταν η κα Γεωργία Αδάμ, η οποία κατάγεται από την Σάμο, αλλά ζει εδώ και 12 χρόνια στην Ορεστιάδα.

«Εγώ την έχω αγαπήσει την Ορεστιάδα τόσα χρόνια, και την έχω «δουλέψει» εθελοντικά πολλές φορές για διαφορετικές καταστάσεις. Οπότε, πήρα το θάρρος, να ζητήσω την βοήθεια του δήμου Ορεστιάδας, για να βοηθήσουμε την περιοχή μου αυτή τη φορά» αναφέρει η ίδια στο Thesstoday.gr.

Η ανταπόκριση του κόσμου φάνηκε από την πρώτη ημέρα. Από τις 09:00 μέχρι τις 14:30, ο καθένας μπορούσε να δώσει ό,τι ήθελε από την μεριά του, χωρίς φυσικά να έχει σημασία το μέγεθος της βοήθειας.

«Μαζέψαμε κυρίως τρόφιμα, όπως μακαρόνια, ρύζι και όσπρια. Ζητήσαμε φαρμακευτική περίθαλψη, η οποία δόθηκε με χαρά, όπως επίσης και πάρα πολλά είδη υγιεινής. Πραγματικά ο κόσμος ανταποκρίθηκε επ’ ακριβώς».

Στη Σάμο υπάρχουν δύο διαφορετικοί δήμοι, οπότε συγκεντρώθηκαν διαφορετικά είδη για την Ανατολική και Δυτική.

«Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε κάποιες δομές αυτή τη στιγμή ή σε ξενοδοχεία, το μόνο που έχουν ανάγκη είναι είδη για να μπορούν να περάσουν τις πρώτες ημέρες τους, μέχρι να δουν τι να κάνουν».

Ο δήμαρχος της Ν. Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης από την μεριά του ανέφερε πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους κατοίκους της Ορεστιάδας για την συνδρομή τους.

Στην Ανατολική Σάμο, στέλνουμε κώνους, προστατευτικές ταινίες, διάφορα τέτοια χρήσιμα υλικά, ενώ στην Δυτική, όλα όσα καταφέραμε να μαζέψουμε.

Συγκεκριμένα αύριο το πρωί ξεκινάει το φορτηγό για τη Θεσσαλονίκη, οπότε μέσα στην εβδομάδα θα έχουν φτάσει όλα.

Επίσης, ενδιάμεσα θα πάρουμε και την βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τον δήμο Ιάσμου Ροδόπης, και με μεταφορική εταιρεία, δωρεάν, θα φτάσουν στην Σάμο».

Πηγή: thesstoday.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη