Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ θα τιμηθεί στην Αλεξανδρούπολη 

Η 21 Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Νόσο Alzheimer ως η
Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, κατά τη διάρκεια της οποίας διοργανώνεται μία διεθνής εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της άνοιας, αλλά και της καταπολέμησης του στίγματος που τη συνοδεύει. Κάθε χρόνο οι οργανισμοί και οι φορείς που ασχολούνται με τη θεραπεία και την υποστήριξη ατόμων και οικογενειών που ζουν με την άνοια ενώνουν τις φωνές τους για να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στις προκλήσεις της νόσου. Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας είναι «Ποτέ πολύ νωρίς, ποτέ πολύ αργά», τονίζοντας της αναγκαιότητα της έγκαιρης πρόληψης, αλλά και της υποστήριξης σε όλη τη διάρκεια της νόσου.


Στην Αλεξανδρούπολη από 1 Οκτωβρίου 2021 έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της η εξωνοσοκομειακή δομή «Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Πασχόντων από Άνοια» με φορέα υλοποίησης το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και την επιστημονική επίβλεψη της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής. Η λειτουργία του έχει ενταχθεί στο Ε.Π. “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020”.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer 2023, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω ενημερωτικές δράσεις:

10:00π.μ-13:00μ.μ:
Ενημέρωση και διεξαγωγή τεστ μνήμης στο χώρο του Κ.Η.ΥΠ.ΑΝ επί της οδού Καρτάλη 11. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο ευρύ κοινό για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει τεστ μνήμης, αλλά και να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου.

19:00μ.μ-21:00μ.μ:
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ποτέ δεν είναι νωρίς να ενημερωθείς. Ποτέ δεν είναι αργά να
δράσεις»
στο Νομαρχείο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης –
Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα «Αφρόκρεμα» στον αύλειο χώρο του
Νομαρχείου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email