Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα γιορταστεί στην Δάσος της Δαδιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Από το 1972 αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ που αφορά στην ενημέρωση του παγκόσμιου πληθυσμού, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Με αυτή την αφορμή, η  Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς (παράρτημα Δαδιάς ) του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνει εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 στις 10:00πμ στο Κέντρο Ενημέρωσης Δαδιάς.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

  • Προβολή παρουσίασης με θέμα: «μήπως πετιέται και το μέλλον μας στα σκουπίδια;»
  • πεζοπορία στο δάσος από το κέντρο ενημέρωσης έως και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής με την συνοδεία προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς. Στο εκκλησάκι θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ Αραμπατζή Παναγιώτη κάτοικο Δαδιάς. Το μονοπάτι και ο δρόμος είναι βατά και κατάλληλα για παιδιά από 10 ετών και άνω.
  • Ξεκούραση με καφέ και παραδοσιακή Δαδιώτικη τυρόπιτα σε καφενεία του χωριού της Δαδιάς.

Φορέστε άνετα παπούτσια, πάρτε ένα σακίδιο, καπέλο, την καλή σας διάθεση και ελάτε.    Η  συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Για καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στο τηλέφωνο της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου (παράρτημα Δαδιάς):25540 32209.

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη