Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η πρώτη πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των Χριστουγέννων

Μία πρώτη εκτίμηση για τον καιρό που θα κάνει την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά και όλη την επόμενη εβδομάδα, έκανε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News», ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, ανέφερε ότι μέχρι και τα Χριστούγεννα τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα εναρμονίζονται με το γεγονός ότι θα κάνει σχετικά ήπιο καιρό, δηλαδή θα έχει και συννεφιά και όχι συνέχεια ηλιοφάνεια, όπως είναι δηλαδή ο καιρός περίπου τις τελευταίες τρεις μέρες.

Όμως από τα Χριστούγεννα και μετά και πάλι σύμφωνα με τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα ο καιρός χαλάει και έρχεται κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα σε ποια υψόμετρα, αλλά όχι μόνο στις ορεινές περιοχές.

«Τα Χριστούγεννα με λίγα λόγια θα είναι μία μεταβατική ημέρα αν τελικά διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ακόμα όπως εξήγησε επειδή η πρόγνωση του καιρού είναι ένα χαοτικό φαινόμενο, η πρόγνωση μετά τις 6-7 μέρες αρχίζει και γίνεται πάρα πολύ δύσκολη.

«Πάντως με μία πρώτη εκτίμηση ας έχουμε στο μυαλό μας ότι μέχρι και ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι ήπιος και από τα Χριστούγεννα και μετά, ίσως μεσημέρι ή απόγευμα των Χριστουγέννων και μετά, ο καιρός θ’ αλλάξει με περισσότερο κρύο, βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας από την 26η του Δεκέμβρη και στη συνέχεια και μία αλλαγή του καιρού σ’ ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη