Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία – Εκρήξεις σε πόλεις, σε καταφύγια οι πολίτες

Επιβεβαιώθηκε η χειρότερη πρόβλεψη για την Ουκρανία καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά και ήδη ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, στην Οδησσό, τη Μαριούπολη και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Σε όλη τη χώρα επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος, ενώ στο Κίεβο ήχησαν οι σειρήνες των βομβαρδισμών και χιλιάδες πολίτες επιχειρούν να φύγουν σε καταφύγια, δημιουργώντας μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα στους δρόμους.

Να μην πανικοβάλλονται κάλεσε τους Ουκρανούς ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ υποσχέθηκε τη «νίκη» επί των ρωσικών δυνάμεων.

Στα περίχωρα του Κιέβου ακούγονται εκρήξεις ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι υποδομές έχουν δεχθεί πλήγματα. Πάντως μέσα στην Ουκρανική πρωτεύουσα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στρατεύματα.

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πύραυλοι κρούζ κατευθύνονται σε στρατηγικές υποδομές της Ουκρανίας.

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Μαριούπολη, Σταύρος Ιωαννίδης, το πρώτο στάδιο της ρωσικής επέμβασης ενδεχομένως να στοχεύει στην καταστολή της αεράμυνας της χώρας, των αμυντικών της γραμμών.

Εχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία, αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον [πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη