Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Σαμοθράκη μένει εκτός του «EVROS PASS» – Προσπάθειες του δημάρχου Αθανάσιου Βίτσα για αποκατάσταση της αδικίας

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το «Evros Pass» μέσω του voucher.gov.gr μπορεί να άνοιξε, αλλά η Σαμοθράκη και σε αυτήν την περίπτωση μένει εκτός. Το «Evros Pass» θα είναι σε λειτουργία μέχρι και τις 28 Ιουνίου για τους ενδιαφερόμενους και μετά θα γίνει η επεξεργασία των στοιχείων για τους δικαιούχους.

Στόχος της προσπάθειας είναι η στήριξη του εγχώριου τουρισμού των περιοχών του Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Το πρόγραμμα αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα της επιλεχθείσας φάσης, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όμως, από την προσπάθεια αυτή λείπει το όμορφο νησί του Έβρου, το οποίο υπέστη μεγάλο πλήγμα στην οικονομία του, καθώς πολλοί τουρίστες είχαν εγκαταλείψει άρον – άρον το νησί και άλλοι είχαν ακυρώσει τις κρατήσεις που είχαν κάνει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο δήμαρχος από τις 19 Ιουνίου, όπως πληροφορεί έκανε τις κινήσεις του πιέζοντας και στέλνοντας τις σχετικές επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και κάνοντας παράλληλα κοινωνούς και τους βουλευτές του νομού, παραθέτοντας τα δεδομένα και τα στοιχεία που συνιστούν την διεύρυνση του «Evros Pass» αναγκαία, ώστε η Σαμοθράκη να συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα και να αρθεί αυτή η αδικία.

Τα χρονικά περιθώρια για την όποια αλλαγή μπορεί να είναι στενά, αλλά ο δήμαρχος εκφράζει την αισιοδοξία του, ότι οι ιθύνοντες θα κατανοήσουν το εύλογο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς οι συνέπειες από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στη Σαμοθράκη, τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους εκείνη την περίοδο στο νησί, ήταν πολλές και μεγάλες, με το φόβο και την ανασφάλεια να προκαλούν τεράστια δυσφήμιση.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, το «Evros Pass» αφορά στο δήμο Σουφλίου και στη δημοτική ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, με οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ για όσους το επιλέξουν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη