Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Η Σαμοθράκη “ταξιδεύει” στη Θεσσαλονίκη – Μεγάλη εκδήλωση για την ιστορία του νησιού

Μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στο νησί της Σαμοθράκης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 στη Θεσσαλονίκη. Η Ένωση των Απανταχού Φίλων Σαμοθράκης «Η Αξίερος», σε συνεργασία με μια σειρά σημαντικών φορέων, προσκαλεί το κοινό σε μια διάλεξη που θα φωτίσει την ιστορική και πολιτιστική διαδρομή του νησιού των Μεγάλων Θεών.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης με τίτλο «ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» θα είναι ο διακεκριμένος αρχαιολόγος Δημήτρης Μάτσας. Ο κ. Μάτσας, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών προϊστάμενος της ΙΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Κομοτηνή και είναι ιδρυτικό μέλος της «Αξιέρου», θα αναλύσει την πολιτιστική εξέλιξη της Σαμοθράκης.

Μέσα από το πλούσιο υλικό που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αρχαιολογικής του σταδιοδρομίας, ο ομιλητής θα παρουσιάσει την οπτική του για το παρελθόν και το παρόν του νησιού, καλύπτοντας μια τεράστια χρονική περίοδο από την προϊστορία έως και τα νεότερα χρόνια.

Η εκδήλωση τελεί υπό τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σαμοθράκης, του Συλλόγου «Βιώσιμη Σαμοθράκη», του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Σωματείου «Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης» και των «Φίλων της Φύσης-Naturefriends Greece».

  • Ημερομηνία: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026.
  • Ώρα έναρξης: 12:00.
  • Τοποθεσία: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα «Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ».
  • Είσοδος: Ελεύθερη για το κοινό.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη