Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η Σαμοθράκη υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες… Πολλοί επέλεξαν το νησί για να κάνουν Ανάσταση!

“Ανάσταση” έκανε η Σαμοθράκη μαζί με τους επισκέπτες, που επέλεξαν το νησί για να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα, σε ένα μέρος με πολλές ομορφιές και ωραία φιλοξενία. Τα πρώτα μηνύματα για το νησί του Έβρου φαίνεται, πως είναι θετικά, καθώς όπως επισημαίνει και ο δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας, σε μια πρώτη “ανάγνωση” αυτών, η κίνηση αυτές τις ημέρες ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι, γεγονός που δίνει την ελπίδα, ότι τα πράγματα για το φετινό καλοκαίρι θα πάνε ακόμη καλύτερα.

Το πρώτο κρας – τέστ ολοκληρώθηκε με πλήρη ικανοποίηση, με τους επαγγελματίες του νησιού να μιλούν για μια έναρξη με αισιόδοξο αποτύπωμα και ευελπιστούν, ότι και το επόμενο, που είναι του Αγίου Πνεύματος θα στεφθεί το ίδιο επιτυχώς, καθώς οι στοχευμένες κινήσεις, που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποδίδουν καρπούς και σε συνδυασμό με όλα όσα προγραμματίζονται, αναμένεται η καλοκαιρινή περίοδος να είναι μια περίοδος οικονομικής ανάτασης.

Ο δήμαρχος αναφέρει, πως όλοι όσοι βρέθηκαν στο νησί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, μαγεμένοι από τον φυσικό πλούτο, την μοναδική ιστορία της Νίκης της Σαμοθράκης και την ξεχωριστή υποδοχή των ντόπιων. Οι μέρες αυτές ήταν μια ωραία εμπειρία για τους τουρίστες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, οι οποίοι “γέμισαν” ξενοδοχεία, καταλύματα και ταβέρνες. Η επισκεψιμότητα που παρατηρήθηκε ήταν ανέλπιστα μεγάλη, αποδεικνύοντας πως το νησί αποτελεί πια σταθερό προορισμό, κάνοντας φορείς και αρχές να προσδοκούν σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών τους θερινούς μήνες.

Το μόνο “αγκάθι” στην όλη ενθαρρυντική κατάσταση και για το οποίο ακούστηκαν παράπονα και γκρίνιες, ήταν ότι και αυτό το Πάσχα κάποιοι επαγγελματίες επέλεξαν να μην λειτουργήσουν τις αργίες τα μαγαζιά τους, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην έχουν εύκολη πρόσβαση στο φαγητό, εικόνα βεβαίως, που δεν άρεσε, αφού κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν. Όμως, αυτό το γεγονός δεν παρατηρήθηκε μόνο φέτος, αλλά κάθε χρονιά, με τον δήμαρχο να αναφέρει, πως θα ήταν καλό οι καταστηματάρχες να αναθεωρήσουν την στάση τους, αν πραγματικά θέλουν να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και να βοηθήσουν και τις συνολικές ενέργειες που κάνει η διοίκηση του δήμου προς σε αυτήν την κατεύθυνση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη