Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Η στιγμή της σύλληψης διακινητή μεταναστών στον Έβρο (video)

Σε βίντεο που αποκαλύπτει η ΕΡΤ έχει καταγραφεί από πολίτη μεγάλη επιχείρηση στην Εγνατία Οδό ανάμεσα σε Ξάνθη και Καβάλα, κατά την διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί καταφέρνουν και εγκλωβίζουν όχημα με διακινητή, σε σημείο όπου εκτελούνται έργα, αιφνιδιάζοντάς τον.

Περίπου 500 διακινητές παράτυπων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα έχουν συλληφθεί μέσα στο 2022. Ο εντοπισμός τους δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς τα κυκλώματα έχουν δομή και οργάνωση. Απαιτείται μεγάλη προετοιμασία και αποτελεσματικό σχέδιο δράσης που συχνά βασίζεται στον αιφνιδιασμό.

Στη περίπτωση αυτή πρόκειται για ακόμα μία σύλληψη στα πλαίσια της στοχευμένης δράσης των συνοριοφυλάκων και των αστυνομικών από τις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και διαχείρισης μετανάστευσης, όπου επιχειρούν να ακινητοποιούν τα οχήματα μεταφοράς, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι καταδιώξεις και τα ατυχήματα.

Σε βίντεο που αποκάλυψε η ΕΡΤ, πολίτης κατέγραψε με το κινητό του μεγάλη επιχείρηση στην Εγνατία Οδό ανάμεσα σε Ξάνθη και Καβάλα, κατά την διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί καταφέρνουν και εγκλωβίζουν όχημα με διακινητή, σε σημείο όπου εκτελούνται έργα, αιφνιδιάζοντάς τον.


«Βλέπουμε τα κυκλώματα να αναπτύσσονται σε όλη την ελληνική επικράτεια που προσπαθούν να φέρουν από τον Έβρο κυρίως παράνομους μετανάστες. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τεράστιος, είναι καθημερινός, 24ώρες το 24ωρο και υπάρχουν πολλές μέρες που αυτές οι συλλήψεις των διακινητών αγγίζουν διψήφιο αριθμό» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Ελλάδος, Παναγιώτης Χαρέλας.

Διαλέγουν ακριβά αυτοκίνητα

Τα κυκλώματα διακινητών προσπαθούν να ξεγελάσουν τις Αρχές και με τα ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν.

Συνήθως επιλέγουν πολυτελή και γρήγορα οχήματα, για τα οποία πιθανόν να έχουν δώσει και δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά τους.

Όπως τονίζουν οι Αρχές, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αλλάξουν τις πινακίδες των οχημάτων με πλαστές.

«Βλέπουμε τα κυκλώματα να αναπτύσσονται σε όλη την ελληνική επικράτεια που προσπαθούν να φέρουν από τον Έβρο κυρίως παράνομους μετανάστες. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τεράστιος, είναι καθημερινός, 24ώρες το 24ωρο και υπάρχουν πολλές μέρες που αυτές οι συλλήψεις των διακινητών αγγίζουν διψήφιο αριθμό» τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Ελλάδος, Παναγιώτης Χαρέλας.

«Εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ψέματα, συκοφαντίες και μεσαιωνικές συμπεριφορές από την τουρκική πλευρά που δεν θα αποδεχθούμε» αναφέρει στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΕΡΤ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email