Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει ένα ακόμη επεισόδιο στοχοποίησής της

Ακόμα ένα επεισόδιο στην επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και φίμωσης του ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη, σε μια νέα υπόθεση που άνοιξε και κινείται με εισαγγελική παρέμβαση, καθώς χθες, Παρασκευή 5 Φλεβάρη, ο Γραμματέας της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, Σιδέρης Μιχαηλίδης έλαβε έγγραφη έκκληση σε ένορκη μαρτυρική κατάθεση από το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης για παράβαση του άρθρου 11 (παράγραφοι 2,7 και 11) του Νόμου 2696/1999 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά «Επιγραφές-Διαφημίσεις», με ποινές που προβλέπονται για «παράνομες διαφημιστικές πράξεις» και την «δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά» να περιλαμβάνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ και φυλάκιση μέχρι 12 μηνών.

Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που έλαβε ο ίδιος, οι «διαφημίσεις» αφορούν πανό του Κόμματος για την προπαγάνδιση των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ «ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ» στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιείται στοχοποίηση μελών και στελεχών του Κόμματος με αντίστοιχες προκλητικές και υποκριτικές κατηγορίες στην Αλεξανδρούπολη, τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και από την Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, μέσα στον περασμένο Νοέμβρη, η ΤΕ Έβρου είχε λάβει έγγραφη κλήση υπογεγραμμένη από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιώργο Κιζιρίδη, με βάση την οποία καλούταν «υπεύθυνος» της ΤΕ Έβρου «για υποβολή επεξηγήσεων» σε υπηρεσία του Δήμου για «αυθαίρετη αφισοκόλληση», απειλώντας παράλληλα με την επιβολή προστίμου για την ανάρτηση πανό του ΚΚΕ με το σύνθημα «Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη – Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στην επιφάνεια είχε αναδειχθεί και η επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ με την επιστράτευση χαφιέδων όταν μέλος του ΚΚΕ στον οποίο ανήκει αυτοκίνητο που καταγγέλθηκε στην αστυνομία πως πραγματοποιούσε αφισοκόλληση, κλήθηκε στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εξεταστεί.

Θυμίζουμε, πως από τα σχετικά έγγραφα προκύπτει μια πρωτοφανής διαδικασία στοχοποίησης της πολιτικής δράσης μέσω της συνεργασίας Αστυνομίας και Δημοτικής Αρχής. Αφετηρία της ήταν η εκδήλωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη, στις 17/6/2020, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και με θέμα τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Η στοχοποίηση του ΚΚΕ στην περιοχή δημιούργησε πλήθος ερωτημάτων καθώς θύμισε εντολές «άνωθεν». Τότε, τον Ιούνη δηλαδή του 2020, η Δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει πως προχώρησε σε συνεργασία με την αστυνομία σε επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των πανό και αφισών του Κόμματος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, επικαλούμενη, προκλητικά, «κίνδυνο για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων». Στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2020 η ΤΕ Έβρου είχε κληθεί σε υποβολή επεξηγήσεων από το Δήμο λόγω δήθεν διενέργειας διαφήμισης σε δημόσιο χώρο.

Οι κατηγορίες αυτές, δηλαδή της «απειλής» στην κυκλοφορία οχημάτων, της δήθεν διενέργειας διαφήμισης και της παράνομης αφισοκόλλησης αποτελούν πλέον επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο οποίο πατά η εκστρατεία στοχοποίησης του Κόμματος στην Αλεξανδρούπολη. Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η «εκστρατεία» αυτή λαμβάνει χώρα την ίδια περίοδο που οι οργανώσεις του Κόμματος στον Έβρο αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη περιοχή, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί κατασκευής της κλειστής/ελεγχόμενης δομής προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου και φυσικά τα προωθούμενα σχέδια μετατροπής της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου που λαμβάνουν «σάρκα και οστά» με την εκτεταμένη αξιοποίηση των υποδομών του Έβρου στο πλαίσιο της γιγαντιαίας άσκησης της λυκοσυμμαχίας «Defender Europe 2021».

Όλα αυτά ενώ στον Έβρο η κρατική καταστολή οξύνεται απέναντι και στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την επίσης πρωτοφανή επιβολή εξοντωντικού προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, για συμμετοχή σε συμβολική κινητοποίηση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια στις 21 Νοέμβρη του 2020.

Πηγή: 902.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email