Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Η Τουρκία βλέπει κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Σύμφωνα με τους Τούρκους στη στρατιωτική βάση που ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, η οποία όπως σημειώνεται «απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία», απεστάλησαν τουλάχιστον 400 ακόμη άρματα μάχης.

«Ο συνταγματάρχης Joshua D. Hirsch, 598η ταξιαρχία μεταφορών, δήλωσε σχετικά με την αποστολή πως “η τρέχουσα επιχείρηση σηματοδοτεί το αποκορύφωμα όλων των προσπαθειών του στρατού των ΗΠΑ, μαζί με τους συνεργάτες μας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, τους συμμάχους μας στην Ελλάδα και τους συνεργάτες της βιομηχανίας μας, για να επωφεληθούμε από τις δυνατότητες αυτού του τεράστιου λιμένα», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Οι ΗΠΑ, αναφέρουν οι Τούρκοι, «έχουν στρατιωτικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκαιο και την Κρήτη ενώ στρατιωτικό προσωπικό, οχήματα και πυρομαχικά αποστέλλονται σε αυτές τις βάσεις κατά διαστήματα», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.

Oι Τούρκοι δεν αισθάνονται… άνετα από την ισχυρή παρουσία των ΗΠΑ στον Έβρο, ούτε για τις συνεχείς ασκήσεις που κάνουν Αμερικανοί και Έλληνες στην περιοχή.

«Οι ΗΠΑ έχουν δώσει μεγάλη σημασία στην βάση της Αλεξανδρούπολης, από την οποία επιθυμούν να ελέγχουν τα Στενά» αναφέρει τέλος η Sabah.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη