Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Η τρίτη προσπάθεια ήταν και η φαρμακερή – Υπερψηφίστηκε η ίδρυση της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α. (φώτο αρχείου)

Η τρίτη προσπάθεια φαίνεται ότι ήταν και η πετυχημένη αφού τελικά ο δήμαρχος και η παράταξη του κατάφεραν να πείσουν το Σώμα για την ανάγκη δημιουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (εν συντομία ΔΕΚΑΔΑ).

Με εικόνες μέσα από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου όλοι φορούσαν μάσκα, κρατούσαν αποστάσεις και τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, συζητήθηκε σε μια πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν η δημιουργία της ΔΕΚΑΔΑ.

Αυτή τη φορά η ψηφοφορία έκρυβε εκπλήξεις, αφού εκτός από την υπερψήφιση του θέματος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου που ήταν αναμενόμενη, μαζί τους συμπορεύθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού, καθώς επίσης οι δύο παρόντες από την παράταξη ΑΝΑΣΑ και επίσης οι κύριοι Δημήτρης Λαζόπουλος και Γιώργος Κάϊσας.

Σε αυτούς προστέθηκαν τρεις ψήφοι υπέρ που προήλθαν από την παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας της ΔΕΚΑΔΑ, πράγμα που δεν είχαν κάνει στις υπόλοιπες προηγούμενες ψηφοφορίες, ήταν οι Γιώργος Κουκουράβας, Σάββας Σεφεριάδης και Κυριάκος Αετόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι λευκό ψήφισε ο Θέμης Κυριακίδης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η πρώτη φορά που τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του Βαγγέλη Λαμπάκη αποστασιοποιούνται από την γραμμή της παράταξης κάνοντας την δική τους επιλογή. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι υπόλοιποι της παράταξης του Βαγγέλη Λαμπάκη, καθώς και οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισαν κατά της δημιουργίας της ΔΕΚΑΔΑ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email