Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Η 1η υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη από το 6ο πειραματικό γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης λειτουργεί στο πάρκο Ανεξαρτησίας

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έκοψε την κορδέλα εγκαινιάζοντας μια ξεχωριστή πρωτοβουλία και προσπάθεια…Μία δράση από τα παιδιά για όλους εμάς, δίνοντας το καλό παράδειγμα!

Οι μαθητές του 6ου πειραματικού γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης καθ΄ όλη την σχολική χρονιά μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και με την αμέριστη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και συγκεκριμένα τα παιδιά του ομίλου «Μικροί Βιβλιο/θηκονόμοι εν δράσει» μαζί με την καθηγήτρια τους την κυρία Χρυσούλα Ροζή που είναι η υπεύθυνη, βρήκαν ένα εύστοχο τρόπο να προάγουν την αγάπη για το βιβλίο και την σημασία του διαβάσματος δημιουργώντας μια δανειστική βιβλιοθήκη, αλλά όχι σαν αυτές που όλοι ξέρουμε κλεισμένες μέσα σε χώρους…αλλά μια βιβλιοθήκη που θα είναι προσβάσιμη και προσεγγίσιμη στο ευρύ κοινό…μια υπαίθρια βιβλιοθήκη, η οποία θα βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να σταματούν και να δανείζονται ένα βιβλίο.

Ο δήμαρχος που με πολύ μεγάλη χαρά βρέθηκε κοντά στα παιδιά για να δει θαυμάσει την δουλειά τους, άδραξε την ευκαιρία και ρώτησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το εγχείρημα τους, πως πήραν την απόφαση αυτή και ποιος ο στόχος τους.

Η δημοτική αρχή, που είναι πάντα στο πλάι των παιδιών μέσα από δράσεις και ενέργειες, δεν θα μπορούσε να μην συνδράμει και σε αυτήν την πρωτοβουλία, δίνοντας τους την δυνατότητα να δημιουργήσουν, να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους και να μας όλους φέρουν πιο κοντά στην φιλαναγνωσία.

Μάλιστα ο δήμαρχος με αφορμή την όρεξη και την διάθεση των παιδιών προέκτεινε την προσπάθεια τους κάνοντας και μια πρόταση, ώστε το βιβλίο να βρει περισσότερους αναγνώστες…Οι υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες του χρόνου τέτοια εποχή, να αυξηθούν και να τοποθετηθούν και σε κεντρικές παραλίες του δήμου.

Τα παιδιά έλυσαν κάθε απορία στον δήμαρχο, για το πως κατασκευάστηκε η βιβλιοθήκη, για το πως θα λειτουργεί και το πως θα μπορεί κάποιος να την αξιοποιεί. Οι μαθητές βέβαια δεν έμειναν μόνο στις δραστηριότητες του ομίλου αλλά αναφέρθηκαν και σε άλλα ζητήματα της σχολικής τους ζωής, τα οποία άκουσε με πολύ προσοχή ο κύριος Ζαμπούκης.

Όπως, τόνισε η διευθύντρια του σχολείου Χρύσα Μανωλοπούλου, η βιβλιοθήκη φιλοτεχνήθηκε από τους μαθητές του ομίλου με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας προσβλέποντας στην θετική ανταπόκριση από το μαθητικό και το ευρύτερο κοινό της Αλεξανδρούπολης, μιας πόλης με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και κουλτούρα καθώς και με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη