Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Θέμης Κυριακίδης – Πόλη και Πολίτες: Πρόταση για ηλεκτρονική έκδοση λογαριασμών της ΔΕΥΑΑ με οφέλη για την υπηρεσία και τους δημότες

Κατατέθηκε από το μέλος της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ευθύμιο Κυριακίδη πρόταση προς το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και το ΔΣ της ΔΕΥΑΑ για έκδοση των λογαριασμών σε ηλεκτρονική μορφή με σκοπό να αποστέλλονται στον καταναλωτή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Στην πρόταση παρουσιάζονται όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα από μία τέτοια αναβάθμιση στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑ τόσο για την ίδια την υπηρεσία όσο και για τους καταναλωτές.

Αναλυτικά:

Κατατέθηκε από το μέλος της παράταξής μας Ευθύμιο Κυριακίδη η παρακάτω πρόταση προς το Δήμαρχο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ.

Η ΔΕΥΑΑ λόγω του ότι είναι από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις, αποδεδειγμένα εδώ και πάρα πολλά έτη, οφείλει στη συνεχή αναβάθμιση των παροχών της, που είναι ήδη σε υψηλό επίπεδο, προς τους καταναλωτές της.

Η ΔΕΥΑΑ παρέχει ενεργή και ολοκληρωμένη ιστοσελίδα http://www.deyaalex.gr/ όπου πραγματικά συμβαδίζει με την σύγχρονη εποχή.

Στα πλαίσια της πρότασης μου περί ψηφιοποίησης της ΥΔΟΜ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και κατ’ επέκταση όλων των υπηρεσιών, με την παρούσα πρόταση προτείνω την δημιουργία ή την αναβάθμιση της πλατφόρμας έκδοσης των λογαριασμών σε ηλεκτρονική μορφή με σκοπό να αποστέλλονται στον καταναλωτή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έπειτα από εγγραφής τους στην ήδη υπάρχουσα Πλατφόρμα Διαδικτυακής Εξυπηρέτησης Καταναλωτών (ΠΛΑ.ΔΙ.Ε.ΚΑ.).

Επίσης όσοι επιλέγουν την έκδοση ηλεκτρονικού λογαριασμού (e-bill) θα επωφελούνται ενδεικτικά έκπτωση της τάξης του ενός ευρώ (1 €) ή όποιο ποσό κρίνεται από το ΔΣ της ΔΕΥΑΑ το πιο ωφέλιμο και για τις δύο πλευρές (ΔΕΥΑΑ – καταναλωτή).

Παράλληλα με την έκδοση των ηλεκτρονικών λογαριασμών (e-bill), χρήσιμο είναι να κατασκευαστεί και ηλεκτρονική εφαρμογή (app) για τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone (android, ios) που κατά πλειοψηφία όλοι μας κάνουμε χρήση, με αποτέλεσμα να δίνεται ως επιπλέον επιλογή στους καταναλωτές πέρα της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μια τέτοια εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη – καταναλωτή για πλήρη ενημέρωση και επαφή (sms, email, φωτογραφίες, κλπ) της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ για τυχόν ζημιές και αιτήματα που προκύπτουν όλο το 24ωρο.

Σαφώς προκύπτουν πλεονεκτήματα όπως:

Πρόσβαση στους λογαριασμούς όλων των ακινήτων τους

Ηλεκτρονική πληρωμή με τη χρήση κάρτας τραπεζικού λογαριασμού (εξυπηρετεί και χρήστες που δεν έχουν e-banking), paypal, κλπ

Άμεση ειδοποίηση έκδοσης λογαριασμού και έκλειψη φαινομένων απώλειας φακέλων μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών

Διατήρηση ιστορικού λογαριασμών και πληρωμών αυτών

Καταχώρηση ενδείξεων μετρητή ή έλεγχος ενδείξεων μετρητή (όταν αντικατασταθούν από ηλεκτρονικούς μετρητές)

Προστασία του περιβάλλοντος, λόγω μείωσης χρήσης χαρτιού

Στα πλαίσια της συνολικής ψηφιοποίησης των παροχών του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και των υφιστάμενων ηλεκτρονικών παροχών, οι συνεχείς αναβαθμίσεις είναι επακόλουθο των εξελίξεων της τεχνολογίας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email